ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Χρηματιστήριο Αθηνών

Σε τροχιά διόρθωσης το Χρηματιστήριο με επιλεκτικές ρευστοποίησεις

Απώλειες άνω του 1% για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ενώ πτωτικά κινούνται και οι τραπεζικές μετοχές, με τον Γενικό Δείκτη να διατηρεί την επαφή του με τις 880 μονάδες.

Σε τροχιά υποχώρησης κινείται η αγορά, μετά από τις συνεχείς συνεδριάσεις ανόδου των τελευταίων ημερών, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει σε επαφή με τις 880 μονάδες, ενώ οι επενδυτές προχωρούν και σε προσεκτική κατοχύρωση κερδών σε ορισμένες μετοχές. 

Αντίθετα θετική είναι η εικόνα στα διεθνή χρηματιστήρια, με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στην πορεία της οικονομίας και του πληθωρισμού, όπου ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,35%, ενώ καλύτερη πορεία με κέρδη άνω του 0,5% εμφανίζει ο γερμανικός DAX

Στις 11:09 ο Γενικός Δείκτης σημειώνει πτώση 0,39% στις 879,30 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 3,02 εκατ. ευρώ, ενώ 40 μετοχές εμφανίζουν κέρδη και 21 κινούνται με απώλειες. Στο -0,47% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει οριακή άνοδο 0,06%. 

Πτώση 0,52% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank να υποχωρεί 0,42%, τη Eurobank να αποδυναμώνεται μόλις 0,06%, την Εθνική Τράπεζα στο -0,97%, ενώ 1,16% χαμηλότερα κινείται η Τράπεζα Πειραιώς

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση πιέσεις με απώλειες άνω του 1% δέχονται οι μετοχές των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, με την Coca-Cola HBC να υποχωρεί 0,29%, ενώ στο -0,67% κινείται ο τίτλος της ΔΕΗ. Απώλειες άνω του 1% για ΑΔΜΗΕ και Aegean Airlines, ενώ αντίθετα κέρδη που ξεπερνούν το 1% εμφανίζει η Mytilineos

Το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τις δύσκολες ημέρες του Ιουνίου συνεχίζει να καλύπτει το χαμένο έδαφος, με τις τραπεζικές μετοχές να είναι αυτές που έχουν πρωταγωνιστήσει, λόγω και των ιδιαίτερα θετικών μεγεθών α' εξαμήνου. Βάσει των στοιχείων που παρουσιάζει η ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή, οι τράπεζες εμφάνισαν αποδόσεις άνω του 45% από τα μέσα Ιουλίου έως και χθες, με την Πειραιώς να ξεχωρίζει με έμφαση έχοντας ράλι αποκατάστασης +45,53%, ακολουθεί η Eurobank με άνοδο +29%, η Alpha Bank +28,1%, ενώ η Εθνική είναι στο +18%.

 Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (+0,99%) και της Τεχνολογίας (+0,39%).  Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-1,05%) και των Ταξιδιών (-0,93%) .

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Minerva +5,94% και Ευρωσύμβουλοι +3,60%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δάϊος -3,23% και Byte Computer -3,00%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Πτωτική κίνηση και προσεκτική κατοχύρωση κερδών για το Χρηματιστήριο

Στις τραπεζικές μετοχές εστιάζονται οι μεγαλύτερες πιέσεις, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί άνω του 1,3%. Αρνητικό το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Διαθέσεις ράλι σε Χρηματιστήριο Αθηνών και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρά κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές άνω του +2%, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ισχυρή άνοδος για την Ευρώπη, ελπίδες για «αυτοσυγκράτηση» από τη Fed.