ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χρηματιστήριο μετοχές γραφήματα
Φωτογραφία Shutterstock

Coca-Cola HBC και ΟΤΕ κρατούν σε σταθεροποιητική πορεία το ΧΑ

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% για Coca-Cola HBC και ΟΤΕ, ενώ πολύ καλή πορεία εμφανίζουν Quest και Sarantis. Διατηρούνται, πλην Εθνικής, οι πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές.

Η πολύ καλή πορεία των δεικτοβαρών τίτλων Coca-Cola HBC και ΟΤΕ είναι αρκετή ώστε η αγορά να διατηρηθεί υψηλότερα του επιπέδου των 890 μονάδων, παρά τις σημαντικές πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές, λόγω και προσεκτικής κατοχύρωσης κερδών από τους επενδυτές. 

Σε αντίθεση με το ΧΑ το διεθνές κλίμα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικό, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να υποχωρεί 0,51%, ενώ απώλειες άνω του 1% εμφανίζει ο γερμανικός DAX, ενώ με πτώση θα ξεκινήσει τη συνεδρίαση και η Wall Street, έχοντας, όμως, χθες εμφανίσει αρκετά καλή εικόνα. 

Στις 15:30 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,10% στις 894,10 μονάδες, έχοντας κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 887,97 μονάδων και του υψηλού των 896,05 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών στα 40,07 εκατ. ευρώ και επικράτηση των πτωτικών μετοχών που φθάνουν στις 59 έναντι 47 που εμφανίζουν κέρδη. Στο +0,04% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να διατηρείται σε αρνητική τροχιά και να υποχωρεί 0,27%. 

Διατηρούνται, αν και με λιγότερο επιθετικό τρόπο, οι πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 1,13%. Στο -1,57% η Alpha Bank, με τη Eurobank να έχει απώλειες 1,42% και την Τρ. Πειραιώς να αποδυναμώνεται 1,95%, έχοντας, όμως, περιορίσει σημαντικά τις απώλειές της, οι οποίες ενδοσυνεδριακά ξεπέρασαν το 3%. Αντίθετα κέρδη 0,21% εμφανίζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση στήριξη στην αγορά συνεχίζουν να προσφέρουν οι δεικτοβαρείς τίτλοι των Coca-Cola HBC και ΟΤΕ με άνοδο 1,78% και 1,60% αντίστοιχα, ενώ άνω του 2% ενισχύεται η Quest και υψηλότερα του 1% είναι τα κέρδη για τη Sarantis. Αντίθετα πτώση 0,32% έχει η ΔΕΗ, ενώ ο ΟΠΑΠ εμφανίζει οριακές απώλειες 0,07%. Υποχώρηση άνω του 1% σημειώνουν Lamda, Viohalco και Ελλάκτωρ

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,61%), των Τηλεπικοινωνιών (+1,48%) και των Τροφίμων (+1,33%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-1,94%) και των Τραπεζών (-1,09%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank με 14.214.168 και 1.931.411 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 13,842 εκατ. ευρώ και o OTE με 3,863 εκατ. ευρώ. 

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Bank +16,99% και Ακρίτας +11,11%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Prodea -8,62% και Λανακάμ -4,88%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή εβδομαδιαία πτώση 3,11% στο Χρηματιστήριο μετά από οκτώ άνοδους

Με πτώση 3,11% έκλεισε η αγορά αυτή την εβδομάδα, μετά από οκτώ ανοδικές εβδομάδες και συνολικά κέρδη 12,27%. Η Goldman Sachs παραμένει θετική για το ΧΑ, ανεβάζοντας την εκτίμηση του Γενικού Δείκτη στις 2.500 μονάδες.
Αγορές-Χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ

Βύθιση τιμών με -2,82% στο Χρηματιστήριο και μαζικές ρευστοποιήσεις

Μαζικές ρευστοποιήσεις στο ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 2,82% στις 2.288,83 μονάδες και τον τζίρο να εκτοξεύεται στα 389 εκατ. ευρώ, με ισχυρές πιέσεις σε τράπεζες, Τιτάν και ΔΕΗ και φρένο στο ανοδικό σερί των τελευταίων εβδομάδων
ΟΛΠ
ΑΓΟΡΕΣ

ΟΛΠ: Τι «φρενάρει» τη μετοχή παρά τα ισχυρά μεγέθη και το γεμάτο ταμείο

Η μετοχή του ΟΛΠ υποαποδίδει έναντι του Γενικού Δείκτη παρά τα αυξημένα κέρδη, τα ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα και την πρόοδο επενδύσεων. Οι γεωπολιτικές ισορροπίες, η πτώση όγκων και οι προσδοκίες για υψηλότερο μέρισμα στο επίκεντρο.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
MARKET MAKER

«Φωτιές» στο ταμπλό από εκθέσεις, έρχεται αναβάθμιση για ΔΕΗ και η ΕΧΑΕ

Οι εκθέσεις των αναλυτών βάζουν «φωτιά» στο ταμπλό, με τράπεζες και ΕΥΔΑΠ στο επίκεντρο. Η JP Morgan βλέπει τη ΔΕΗ σε αναβαθμισμένο δείκτη MSCI, ενώ η ΕΧΑΕ ενισχύεται ακολουθώντας τα χνάρια της Euronext.