ΓΔ: 1187.26 -0.38% Τζίρος: 26.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:57:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Markets, Xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Οριακές μεταβολές και «βουτιά» στην αξία συναλλαγών για το ΧΑ

Στάσιμη η αγορά, με τον Γεν. Δείκτη πέριξ του επιπέδου των 890 μονάδων και ιδιαίτερα μειωμένη αξία συναλλαγών. Πτώση άνω του 1% για τη ΔΕΗ.

Εντός περιορισμένου εύρους διακύμανσης και με ιδιαίτερα ήπιες μεταβολές κινείται η αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει πέριξ του επιπέδου των 890 μονάδων, ενώ ελάχιστες είναι οι μετοχές που εμφανίζουν αξιοσημείωτες μεταβολές. 

Με θετικό πρόσημο, αλλά και αυτές με προσεκτικά βήματα, κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται 0,22%, ενώ κέρδη 0,65% εμφανίζει ο γερμανικός DAX

Στις 14:00 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί μόλις 0,02% στις 894,17 μονάδες, ενώ έχει κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 889,59 μονάδων και του υψηλού των 895,08 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών στα 16,74 εκατ. ευρώ, ενώ ανοδικά κινούνται 50 μετοχές, έναντι 51 που έχουν απώλειες. Στο -0,04% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,07%. 

Στο -0,05% περιορίζει τις απώλειές του ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να σβήνει τις απώλειές της και να ενισχύεται 0,85%, τη Eurobank στο -0,65%, την Εθνική Τράπεζα να έχει πτώση 0,20%, ενώ 0,36% χαμηλότερα κινείται η Τρ. Πειραιώς. Σε νέα έκθεσή της η HSBC εμφανίζεται ιδιαίτερα θετική έναντι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, προχωρώντας σε αναβάθμιση των τιμών - στόχων και διατηρώντας τη σύσταση «αγορά» για τις μετοχές τους. Όπως, μάλιστα, αναφέρει οι ελληνικές τράπεζες εξέπληξαν καθώς ανακοίνωσαν ισχυρότερη αύξηση των δανείων, ταχύτερη αναπροσαρμογή των χαρτοφυλακίων τους και ισχυρά έσοδα από προμήθειες για το β’ τρίμηνο. Ο θετικός αντίκτυπος των αυξήσεων των επιτοκίων στις αποδόσεις των δανείων δεν έχει ακόμη αρχίσει να αποτιμάται, ενώ παράλληλα υπήρξε πολύ καλή διαχείριση του λειτουργικού κόστους και δεν υπήρξαν ενδείξεις για επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού του. 

Θετικό γύρισμα και για τη μετοχή της Coca-Cola HBC με κέρδη 0,66%, με τον ΟΤΕ αμετάβλητο, τον ΟΠΑΠ στο +0,88%, ενώ απώλειες 1,94% εμφανίζει ο τίτλος της ΔΕΗ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,20%) και των Ταξιδιών (+0,65%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (-3,23%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,15%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Attica Bank με 1.513.048 και 1.043.863 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η η Alpha Bank με 1,480 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 1,391 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Bank +18,37% και Audiovisual +6,38%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:SATO -19,35% και ΕΛΓΕΚΑ -5,56%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Παραμονή στο πτωτικό κανάλι «βλέπουν» οι αναλυτές

Προβληματίζει τους ειδικούς η συνεχιζόμενη πτώση της αξίας των συναλλαγών, με τις ρευστοποιήσεις να προέρχονται, κυρίως, από ξένα χαρτοφυλάκια και την αγορά να μην δείχνει σημάδια εξόδου από το πτωτικό κανάλι.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Σε κλοιό πιέσεων το Χρηματιστήριο, στο στόχαστρο τράπεζες - blue chips

Αρκετά κοντά στο χαμηλό ημέρας ο Γενικός Δείκτης, παραμένοντας χαμηλότερα από το ορόσημο των 1.200 μονάδων, ενώ περιορισμένη είναι η αξία των συναλλαγών. Σταθερά με πτώση άνω του -1% ο τραπεζικός.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Επιστρέφουν οι πωλητές στο Χρηματιστήριο, μετά την αρχική αντίδραση

Νέες ρευστοποιήσεις για τις τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να αποδυναμώνεται άνω του -1%, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθεί και ο τίτλος της Coca-Cola HBC. Παραμένει η «μάχη» του Γεν. Δείκτη για τις 1.200 μονάδες.