ΓΔ: 1052.43 0.71% Τζίρος: 64.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Πτωτικές τάσεις με προσεκτική κατοχύρωση κερδών στο Χρηματιστήριο

Διατηρούνται οι μεγάλες πιέσεις με απώλειες που ξεπερνούν το 2% για τους τίτλους των Motor Oil και ΕΛΠΕ , ενώ οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή και των δεικτών της FTSE Russell.

Πτωτικά μετά από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις ανόδου κινείται η αγορά, με τους επενδυτές να προχωρούν σε κατοχύρωση μέρους των κερδών τους και τον Γενικό Δείκτη να απομακρύνεται από τον στόχο των 850 μονάδων. 

Ταυτόχρονα η αγορά υποαποδίδει σε σύγκριση με την Ευρώπη, όπου ο Stoxx 600 ενισχύεται %, με τον γερμανικό DAX να έχει κέρδη % και τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Αύγουστο. 

Στις 11:47 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,27% στις 847,23 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 11,65 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,29% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ οριακές απώλειες 0,05% εμφανίζει ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης

Στο -0,06% ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να υποχωρεί 0,53%, τη Eurobank να έχει κέρδη 0,15%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 0,90% χαμηλότερα, ενώ στο +1,91% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς. Μϊα ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο παρείχε η JPMorgan σε σημερινή έκθεσή της, στην οποία προσφέρει σύσταση «overweight» και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ενώ εκτιμά ότι έχουν περιθώρια ανόδου από 34% έως και 100%, με κορυφαίες επιλογές να παραμένουν οι Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς. Σημειώνει ότι οι αποτιμήσεις είναι ιδιαίτερα ελκυστικές ενώ εκτιμά ότι πολύ σύντομα, με πρώτες τις Eurobank και ΕΤΕ, οι ελληνικές τράπεζες θα επιστρέψουν στην παροχή μερισμάτων στους μετόχους τους. 

Διατηρούνται οι μεγάλες πιέσεις για τις μετοχές των Motor Oil και ΕΛΠΕ, με τις απώλειες να ξεπερνούν το 2%, μετά τη φημολογία ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταθέσει πρόταση για επιβολή ενός έκτακτου φόρου στα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών και των διυλιστηρίων. Κέρδη 0,70% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να υποχωρεί 0,76%, τον ΟΠΑΠ στο -0,15%, ενώ απώλειες 1,94% εμφανίζει ο τίτλος της ΔΕΗ. 

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής και εξαιτίας του επικείμενου rebalancing την Παρασκευή, λόγω των αλλαγών του FTSE Russell, ενώ εκτιμάται ότι θα τοποθετηθούν με βάση τη νέα σύνθεση των δεικτών του οίκου, ο οποίος μετέφερε στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης 11 ελληνικές εισηγμένες που βρίσκονταν στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap). Παράλληλα την Παρασκευή αναμένεται και η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους Moody’s και DBRS.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Διάθεση σταθεροποίησης και χαμηλή αξία συναλλαγών για το Χρηματιστήριο

Ξεχωρίζει σταθερά η μετοχή της Ελλάκτωρ με κέρδη άνω του 5% καθώς φέρεται ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Intrakat (+4%) για πώληση της Άκτωρ. Σημαντικές πιέσεις για Coca-Cola HSB με απώλειες άνω του 1%.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Μεταβλητότητα και πιθανές πιέσεις στον απόηχο της Fed

Η νομισματική πολιτική παραμένει στο επίκεντρο των αγορών σε διεθνές επίπεδο, με τη Fed να στέλνει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις επιτοκίων το 2023, όπως ευελπιστούσαν οι επενδυτές.