ΓΔ: 912.33 0.05% Τζίρος: 280.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Με αιχμή τις τράπεζες διευρύνει τα κέρδη του το Χρηματιστήριο

Εικόνα καλύτερη από τις ευρωπαϊκές αγορές εμφανίζει το ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει υψηλότερα από το επίπεδο των 800 μονάδων. Ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με κέρδη άνω του 3%.

Με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές αλλά και πορεία αρκετά καλύτερη αυτής των ευρωπαϊκών αγορών, ο Γενικός Δείκτης παραμένει σταθερά άνω των 800 μονάδων, αλλά με την αξία των συναλλαγών παρά το δυναμικό ξεκίνημα να διατηρείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. 

Η ανάκαμψη των αγορών σε διεθνές επίπεδο θεωρείται έως ένα βαθμό απόλυτα φυσιολογική, καθώς μετά από αρκετές συνεδριάσεις πτώσης έχουν δημιουργηθεί αρκετές επενδυτικές ευκαιρίες, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,60%, ενώ στο +0,61% κινείται ο γερμανικός DAX. 

Στις 14:14 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει κέρδη 1,24% στις 802,54 μονάδες, ενώ έχει κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 779,20 μονάδων και του υψηλού των 805,35 μονάδων. Παρά την πολύ καλή πορεία στην πρώτη 1,5 ώρα της συνεδρίασης η αξία των συναλλαγών πάγωσε αρκετά και φθάνει στα 32,85 εκατ. ευρώ. Κέρδη 1,52% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,29%. 

Σταθερά σε πολύ καλή πορεία οιτραπεζικές μετοχές, μετά από αρκετές συνεδριάσεις μεγάλων πιέσεων, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 2,26%.  Άνοδος 2,15% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να ενισχύεται 2,09%, την Εθνική Τράπεζα να έχει κέρδη 3,20% και την Τρ. Πειραιώς να κινείται 0,81% υψηλότερα.

Μοναδική μετοχή στην υψηλή κεφαλαιοποίηση που εμφανίζει απώλειες είναι αυτή της Jumbo στο -0,30%, ενώ η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή όχι μόνο έσβησε τις αρχικές της απώλειες αλλά σημειώνει ράλι με άνοδο που ξεπερνά 4%. Κέρδη 1,42% σημειώνει η Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ στο +1,25%, τον ΟΠΑΠ να ενισχύεται 1,32% και τη ΔΕΗ να κινείται 0,85% υψηλότερα. 

Οι αναλυτές, πάντως, παραμένουν απαισιόδοξοι για τις αγορές, με τις Goldman Sachs και BlackRock να συστήνουν στους επενδυτές να εγκαταλείψουν τις μετοχές και να στραφούν σε πιο ασφαλείς τοποθετήσεις, όπως τα ομόλογα, ενώ η καλύτερη επιλογή όλων θεωρούνται τα μετρητά, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η αύξηση επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης μετά τις έξωθεν πιέσεις

Χαλαρώνει η πίεση στις αγορές εξαιτίας της Κίνας, με ισχυρά κέρδη για τα κορυφαία ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα από το συνέδριο της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο.