ΓΔ: 916.14 0.08% Τζίρος: 25.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:51:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Διατηρεί το ανοδικό momentum το Χρηματιστήριο με ώθηση από τον ΟΤΕ

Κέρδη που ξεπερνούν το 4% για τη μετοχή του ΟΤΕ, ενώ μεικτές τάσεις επικρατούν στις τράπεζες. Εντός περιορισμένης κλίμακας η διακύμανση για τον Γεν. Δείκτη, με χαμηλό τζίρο.

Η πολύ καλή πορεία του δεικτοβαρούς τίτλου του ΟΤΕ αλλά και η βελτίωση του διεθνούς κλίματος, παρά τη νέα εκτίναξη του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, βοηθούν την αγορά να διατηρήσει την άνοδό της, αν και η αξία των συναλλαγών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. 

Θετικό το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται 0,80%, ενώ στο +0,31% κινείται ο γερμανικός DAX. Ανοδικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, και στα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,48%.  

Ο Γενικός Δείκτης στις 14:06  εμφανίζει κέρδη 0,73% στις 794,23  μονάδες, ενώ έχει κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 790,12 μονάδων και του υψηλού των 796,18 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 29,01 εκατ. ευρώ. Άνοδος 0,79% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται κατά 0,21%. 

Στο +0,13% ο τραπεζικός δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν δεχθεί ισχυρές πιέσεις το προηγούμενο διάστημα, καθώς εκφράζονται ανησυχίες για δημιουργία νέων επισφαλειών λόγω της σημαντικής αύξησης που θα υπάρξουν στα επιτόκια κυρίως των στεγαστικών δανείων. Πτώση 0,12% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να ενισχύεται 0,28%, την Εθνική Τράπεζα να διαγράφει τα αρχικά της κέρδη και να διατηρείται αμετάβλητη και την Τρ. Πειραιώς στο +0,63%. 

Ο κλάδος των τραπεζών βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, όπως σημειώνει σε ειδική έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, ο οποίος υπογραμμίζει ότι παρά τη μεγάλη βελτίωση της πορείας του, λόγω της μείωσης των ΝΡΕ, εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σειρά σημαντικών προκλήσεων, οι οποίες γίνονται πιο δύσκολες στη διαχείρισή τους λόγω και των αρνητικών συνθηκών που επικρατούν στην παγκόσμια οικονομία. 

Πρωταγωνιστής στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ο ΟΤΕ με κέρδη που ξεπερνούν το 4%. Άνοδος 1,52% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΠΑΠ να έχει κέρδη 2,25%, ενώ 0,68% υψηλότερα κινείται η ΔΕΗ. Άνοδος 0,83% για τη Lamda Development μετά την ανακοίνωση θετικών μεγεθών α' εξαμήνου. 

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα «φορτωμένη» για το ΧΑ, καθώς ανακοινώνουν, λόγω της λήξης του χρονικού περιθωρίου, πληθώρα εισηγμένων τα οικονομικά τους μεγέθη για το α' εξάμηνο. Οι μέχρι σήμερα ανακοινώσεις κρίνονται ως κάτι παραπάνω από θετικές, με αρκετές εταιρείες να έχουν μεγέθη - ρεκόρ, αν και διατηρούν συγκρατημένη στάση για το επόμενο διάστημα λόγω και του αρνητικού διεθνούς περιβάλλοντος. 

Την ίδια ώρα σε σημαντική υποβάθμιση της τιμής - στόχου για τον Γενικό Δείκτη προχώρησε η Goldman Sachs η οποία τον τοποθετεί στις 900 μονάδες από 1.025 μονάδες πριν. Παρά τη μεγάλη υποβάθμιση και σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα, ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός όμιλος «βλέπει» άνοδο άνω του 14%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Επιφυλακτικότητα και διακύμανση σε στενό εύρος για το Χρηματιστήριο

Ξεχωρίζουν οι μετοχές των ΑΔΜΗΕ, Τράπεζας Πειραιώς και Viohalco, με τον Γεν. Δείκτη να κινείται με διακύμανση λίγο πάνω από τις τέσσερις μονάδες και την αξία των συναλλαγών να είναι αρκετά ήπια.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο, κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές

Ξεπερνούν το 2% τα κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη, με τον Γεν. Δείκτη να παραμένει υψηλότερα από το ψυχολογικό φράγμα των 900 μονάδων και την αγορά να εμφανίζει πορεία καλύτερη της Ευρώπης.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Συσσώρευση με τις τράπεζες σταθερά στο επίκεντρο

Η αγορά παρακολουθεί τη συνέχιση της αντιπαλότητας μεταξύ τραπεζών και κυβέρνησης, ενώ το σχετικά αρνητικό διεθνές περιβάλλον εκτιμάται ότι θα επηρεάσει τις σημερινές συναλλαγές και στο ΧΑ.