ΓΔ: 912.33 0.05% Τζίρος: 280.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
Πηγή: Shutterstock

Πτωτική κίνηση και προσεκτική κατοχύρωση κερδών για το Χρηματιστήριο

Στις τραπεζικές μετοχές εστιάζονται οι μεγαλύτερες πιέσεις, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί άνω του 1,3%. Αρνητικό το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το διήμερο ράλι, με τους επενδυτές να προχωρούν σε προσεκτική κατοχύρωση κερδών και τον Γενικό Δείκτη να παραμένει σταθερά υψηλότερα από το επίπεδο των 800 μονάδων. 

Μεγαλύτερες σε σύγκριση με το ΧΑ οι πιέσεις για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου ο Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,88% και ο γερμανικός DAX εμφανίζει απώλειες 0,9%, εξαιτίας και του ότι αρκετά στελέχη της Fed φρόντισαν να «μαζέψουν» την αισιοδοξία των επενδυτών για πιο χαλαρή νομισματική πολιτική. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 11:29  εμφανίζει πτώση 0,49% στις 819,08 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 8,50 εκατ. ευρώ. Απώλειες 0,63% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί κατά 0,33%. 

Στο -1,38% ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να έχει πτώση 1,73%, τη Eurobank να υποχωρεί 1,36%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 0,86% χαμηλότερα, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς αποδυναμώνεται κατά 1,91%. Σε νέα της έκθεση η Deutsche Bank προχωρά σε αναβάθμιση των τιμών - στόχων για τις τέσσερις τράπεζες, διατηρώντας ως κορυφαία επιλογή της την ΕΤΕ, ενώ σημειώνει ότι διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για να συνεχίσουν την πολύ καλή πορεία από πλευράς αποτελεσμάτων, αν και τονίζει ότι δεν είναι όλα ρόδινα, κυρίως λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί. 

Μεικτές οι τάσεις για τους δεικτοβαρείς τίτλους, με την Coca-Cola HBC να υποχωρεί 0,97%, ενώ πτώση 0,32 % εμφανίζει ο ΟΤΕ, ο οποίος ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας νέας υπηρεσίας ψηφιακών πληρωμών, προσφέροντας ανταγωνιστικές χρεώσεις και ανταποδοτικά οφέλη σε ρευστό, με την εφαρμογή payzy, που αποτελεί το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό του ομίλου. Κέρδη 1,55% για τη ΔΕΗ, με τον ΟΠΑΠ να υποχωρεί κατά 0,94%. 

Οι σημερινές πιέσεις σε αρκετούς τίτλους θεωρούνται αρκετά δικαιολογημένες μετά το ράλι που καταγράφηκε το τελευταίο διήμερο στην αγορά, με αρκετές μετοχές να καλύπτουν σημαντικό μέρος των μεγάλων απωλειών του Σεπτεμβρίου και τους επενδυτές να σπεύδουν να κατοχυρώσουν ένα μέρος των κερδών τους, καθώς τα δεδομένα σε διεθνές επίπεδο παραμένουν ανησυχητικά και οι κεντρικές τράπεζες δεν φαίνονται διατεθειμένες να σταματήσουν τις αυξήσεις επιτοκίων. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης μετά τις έξωθεν πιέσεις

Χαλαρώνει η πίεση στις αγορές εξαιτίας της Κίνας, με ισχυρά κέρδη για τα κορυφαία ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα από το συνέδριο της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο.