ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρηματιστήριο Αθηνών

ΧΑ: Οι ισχυρές πιέσεις του πετρελαίου κρατούν χαμηλά τον Γενικό Δείκτη

Απώλειες 0,63% καταγράφει ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εξαιτίας και των πιέσεων που ασκούνται από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω των τιμών του πετρελαίου. Αντέχει το «φράγμα» των 860 μονάδων.

Οι πιέσεις που ασκούνται από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω των τιμών του πετρελαίου δεν αφήνουν ανεπηρέαστο το Χρηματιστήριο Αθηνών που βλέπει τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει πτωτική πορεία, αλλά να παραμένει πάνω από τις 860 μονάδες.

Συγκεκριμένα στις 13:00, o Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 862,48 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,63% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 13,02 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες 0,54% με την Φουρλής να καταγράφει πτώση 2,38%, η Jumbo 2,05% και η Τιταν 2,32%. Σε θετικό πρόσημο βρίσκεται η Σαράντης με κέρδη 1%, η Ελλάκτωρ με 0,71% ενώ η Coca Cola ενισχύεται κατά 0,95%

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 1,33% με την Alpha Bank να οδηγεί την πτωτική πορεία με πτώση 1,57%, η Eurobank ακολουθεί με 1,14%, η Εθική 0,96% και η Τρ. Πειραιώς με 1,03%. Η Attica Bank καταγράφει πτώση 0,89%

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,41% με την Παπουτσάνης να καταγράφει απώλειες 1,59%, η Κρι Κρι 1,55% και η Ιασω 1,52%. Σε θετικό πρόσημο η Quest Συμμ. με 1,97% άνοδο, και η ΕΛΤΟΝ με 1,36%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικό ράλι στις διεθνείς αγορές, υπεραποδίδει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ισχυρή άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών που υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς η πτώση του πετρελαίου και οι δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν ενισχύουν την αισιοδοξία των επενδυτών.
Χρηματιστήριο πόλης νύχτα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε κλίμα αισιοδοξίας οι αγορές μετά τις δηλώσεις Τράμπ

Οι αγορές ανακάμπτουν μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος της σύγκρουσης με το Ιράν που ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα σε Ευρώπη, Ασία και Wall Street. Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου.
Γραφικά μετοχών και παράγωγα
ΑΓΟΡΕΣ

Τρομάζει τις αγορές ο γρίφος της διάρκειας του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών και νέες απώλειες στις διεθνείς αγορές. Τρομάζει το κόστος του πολέμου. Ο γρίφος της διάρκειας των συγκρούσεων και οι επιπτώσεις σε ενέργεια - εμπόριο.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νευρικότητα οι διεθνείς αγορές καθώς ο Τραμπ προκαλεί επιφυλακή

Η γεωπολιτική αβεβαιότητα που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ για την Γροιλανδία και οι απειλές προς Ιράν δοκιμάζουν τις αγορές, με ευρωπαικά χρηματιστήρια και ΧΑ να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.