ΓΔ: 891.41 0.46% Τζίρος: 82.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Χρηματιστήριο Αθηνών

ΧΑ: Οι ισχυρές πιέσεις του πετρελαίου κρατούν χαμηλά τον Γενικό Δείκτη

Απώλειες 0,63% καταγράφει ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εξαιτίας και των πιέσεων που ασκούνται από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω των τιμών του πετρελαίου. Αντέχει το «φράγμα» των 860 μονάδων.

Οι πιέσεις που ασκούνται από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω των τιμών του πετρελαίου δεν αφήνουν ανεπηρέαστο το Χρηματιστήριο Αθηνών που βλέπει τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει πτωτική πορεία, αλλά να παραμένει πάνω από τις 860 μονάδες.

Συγκεκριμένα στις 13:00, o Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 862,48 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,63% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 13,02 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες 0,54% με την Φουρλής να καταγράφει πτώση 2,38%, η Jumbo 2,05% και η Τιταν 2,32%. Σε θετικό πρόσημο βρίσκεται η Σαράντης με κέρδη 1%, η Ελλάκτωρ με 0,71% ενώ η Coca Cola ενισχύεται κατά 0,95%

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 1,33% με την Alpha Bank να οδηγεί την πτωτική πορεία με πτώση 1,57%, η Eurobank ακολουθεί με 1,14%, η Εθική 0,96% και η Τρ. Πειραιώς με 1,03%. Η Attica Bank καταγράφει πτώση 0,89%

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,41% με την Παπουτσάνης να καταγράφει απώλειες 1,59%, η Κρι Κρι 1,55% και η Ιασω 1,52%. Σε θετικό πρόσημο η Quest Συμμ. με 1,97% άνοδο, και η ΕΛΤΟΝ με 1,36%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στα χρηματιστήρια και ράλι στην ενέργεια προκαλεί η Ρωσία

Στο «κόκκινο» το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γεν. Δείκτη χαμηλότερα από τις 940 μονάδες. Εκτίναξη τιμών ενέργειας, με το brent στο +3% και το φυσικό αέριο στο +7,7%.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Με στήριξη από τράπεζες διατηρείται στα επίπεδα των 890 μονάδων ο ΓΔ

Αντίβαρο στις πιέσεις που ασκούν ΔΕΗ και Coca Cola με απώλειες 3,29% και 1,15% αντίστοιχα, αποτελούν οι τραπεζικές μετοχές που ενισχύονται περίπου 2% και ο τίτλος του ΟΤΕ που καταγράφει κέρδη άνω του 1%.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατάει θετικό πρόσημο ο ΓΔ παρά την πίεση σε ΔΕΗ και Coca Cola HBC

Στα επίπεδα των 890 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης με την αγορά να παίρνει ώθηση από τα θετικά αποτελέσματα των τραπεζών. Απώλειες άνω του 3% για την μετοχή της ΔΕΗ την επομένη από την δημοσίευση των αποτελεσμάτων του α' τριμήνου.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρούν την ανοδική ορμή οι τράπεζες, κερδίζει έδαφος ο Γενικός Δείκτης

ΔΕΗ και Coca Cola HBC υποχωρούν κατά 2% και 1,5% αντίστοιχα επιβραδύνοντας την ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη. Ενισχύονται τα κέρδη των τραπεζών με τους επενδυτές να αναμένουν σήμερα τα αποτελέσματα τριμήνου της Εθνικής.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Τραπεζικό ράλι στο Χρηματιστήριο και προσέγγιση των 890 μονάδων

Οι ανακοινώσεις ικανοποιητικών αποτελεσμάτων έφεραν εκτίναξη 3% για τον τραπεζικό δείκτη και έδωσαν ορμή στον Γενικό Δείκτη για να κλείσει με άνοδο 1,60%. Υποστηρικτικό το διεθνές κλίμα μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed.