ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Αναβαθμίζει τις τιμές - στόχους για ΕΛΠΕ και Motor Oil η Pantelakis Sec.

Η νέα τιμή - στόχος για τα ΕΛΠΕ διαμορφώνεται στα 9,50 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 27%, ενώ για τη Motor Oil φθάνει στα 28 ευρώ και περιθώριο ανόδου 37%. Σύσταση «overweight» και για τις δύο μετοχές.

Σε αύξηση των τιμών – στόχων τόσο για τη Motor Oil όσο και για τα ΕΛΠΕ αλλά και των εκτιμήσεων για τα κέρδη των δύο εταιρειών, προχωρά η Pantelakis Securities, μετά τις ανακοινώσεις των μεγεθών εννεάμηνου που έδειξαν εντυπωσιακή άνοδο. 

Για τα ΕΛΠΕ η νέα τιμή – στόχος διαμορφώνεται στα 9,50 ευρώ από 8,30 ευρώ πριν, με περιθώριο ανόδου 27%, ενώ για τη Motor Oil στα 28 ευρώ από 23 ευρώ πριν και περιθώριο ανόδου 37%, με τις δύο μετοχές να λαμβάνουν σύσταση «overweight» και τη Motor Oil να παραμένει το top pick της ελληνικής χρηματιστηριακής. 

Όπως τονίζεται στην έκθεση ΕΛΠΕ και Motor Oil για μία ακόμη φορά στο γ’ τρίμηνο κατόρθωσαν να επιτύχουν μεγέθη υψηλότερα των εκτιμήσεων, λόγω και της μεγάλης αύξησης των περιθωρίων διύλισης. 

Αν και εκτιμάται ότι η αύξηση των περιθωρίων διύλισης θα υποχωρήσει ελαφρώς μετά το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αυτά θα παραμείνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, λόγω και των συνθηκών που επικρατούν σε διεθνές επίπεδο αναφορικά με το ισοζύγιο προσφοράς – ζήτησης για το πετρέλαιο. 

Παράλληλα η Pantelakis Securities προχωρά σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία των δύο εταιρειών την επόμενη τριετία, αναμένοντας ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) θα ενισχυθούν κατά μέσο όρο κατά 35% έως το 2024 κυρίως λόγω της πολύ υψηλότερης από την αναμενόμενη συνεισφοράς του τομέα διύλισης. 

Συνολικά, οι μετοχές τόσο των ΕΛΠΕ όσο και της Motor Oil είναι ελκυστικά αποτιμημένες επί του παρόντος και προσφέρουν σε γενικές γραμμές παρόμοιες ελκυστικές επενδυτικές περιπτώσεις. Επιπλέον, οι τρέχουσες αποτιμήσεις και των δύο εταιρειών δεν αντικατοπτρίζουν τα οικονομικά τους κέρδη και κυρίως τον λόγο αξιολόγησης οικονομικά κέρδη (REP). 

Οι εκτιμήσεις της Pantelakis Sec. για ΕΛΠΕ και Motor Oil

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ