ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Optima Bank

Optima Bank: «Πράσινο φως» από τη ΓΣ για ένταξη στο Χρηματιστήριο

Στόχος της τράπεζας είναι η άντληση του ποσού των 100 εκατ. ευρώ, αλλά και η επέκταση της παρουσίας της προκειμένου να καταστεί ο πέμπτος πόλος στο τραπεζικό σύστημα.

Στην τελική ευθεία για την ένταξή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται η Optima Bank μετά το πράσινο φως που έδωσαν οι μέτοχοί της στη χθεσινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση. 

Η διοίκηση της τράπεζας είχε εκφράσει την πρόθεσή της να ενταχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τις αρχές Νοεμβρίου 2022, ενώ με την αύξηση κεφαλαίου για την είσοδο της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η Optima Bank στοχεύει να αντλήσει τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Κυπαρίσσης, σε δηλώσεις του έχει τονίσει ότι  «ξεκινήσαμε με ένα μετοχικό κεφάλαιο που ήταν στα 80 εκατ. ευρώ. Το 2021 ολοκληρώσαμε αθόρυβα μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 80 εκατ. ευρώ, όπου εκεί δόθηκε η δυνατότητα σε 27 νέους επενδυτές να εισέλθουν στην τράπεζα και τώρα ολοκληρώσαμε το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο ύψους 60 εκατ. ευρώ».

Η τράπεζα αυτή τη στιγμή, διαθέτει δίκτυο 27 καταστημάτων, εκ των οποίων τα 21 βρίσκονται στην Αττική, 3 στη Θεσσαλονίκη, έχει παρουσία σε Κόρινθο και στο Ηράκλειο Κρήτης και ένα στη Λάρισα. Όταν ξεκίνησε η τράπεζα το 2019 είχε 180 άτομα, πλέον απασχολεί περίπου 420 εργαζομένους.

Παράλληλα βάσει των στοιχείων που παραθέτει στην ιστοσελίδα της σύνολο του ενεργητικού της φθάνει στα 1,6 δισ. ευρώ, έχει καταθέσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ και έχει παράσχει δάνεια (κυρίως επιχειρηματικά) 1 δισ. ευρώ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Πώς αντιμετωπίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών τη νέα παγκόσμια αναταραχή

Τα νέα τραπεζικά επεισόδια με την SVB και την Credit Suisse Group «δυναμιτίζουν» μια από τις αγαπημένες επιλογές των επενδυτών για φέτος, τις ευρωπαϊκές τράπεζες και φυσικά τους ελληνικούς τραπεζικούς τίτλους.
Trapeza, trapeza peiraios
ΑΓΟΡΕΣ

Παραμένει στην πρώτη θέση των χρηματιστηριακών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών, αυξάνοντας το ποσοστό της, με το συνολικό της μερίδιο στην αγορά να ξεπερνά το 23%
ΑΓΟΡΕΣ

Πακέτα της Εθνικής με αξία πάνω από 23 εκατ. πέρασαν από το ταμπλό στο ΧΑ

Σχεδόν ο μισός τζίρος στη σημερινή συνεδρίαση έχει καλυφθεί από τρεις συναλλαγές πακέτων της Εθνικής, που ενδέχεται να συνδέονται με κινήσεις από fund, ενόψει της αναθεώρησης του δείκτη MSCI.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Δεν πτόησε τις τράπεζες η νέα «βουτιά» στα ξένα χρηματιστήρια

Σημαντικά κέρδη +1,32% για τον Γενικό Δείκτη παρά τις ισχυρές πιέσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Υπεραπέδωσαν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι εγχώριες τραπεζικές μετοχές, με +3,90%. Κάτω από τα 9 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ.