ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ανόδου συνέχεια για το Χρηματιστήριο, σημαντικά κέρδη για blue chips

Στο +2% η μετοχή της ΔΕΗ μετά τα θετικά μεγέθη για το α' εξάμηνο, ενώ ξεχωρίζει η μετοχή της ElvalHalcor με κέρδη που ξεπερνούν το 3%. Ισχυρή πορεία και για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Με θετικό βηματισμό κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, εκ νέου, σε πορεία καλύτερη από την Ευρώπη, μετά και τα θετικά σχόλια της DBRS για την οικονομία αλλά και εν αναμονή σήμερα της αξιολόγησης από τον οίκο Scope, έστω και εάν δεν είναι μεταξύ των τεσσάρων που «αναγνωρίζει» η ΕΚΤ. 

Οι ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται σε αναζήτηση κατεύθυνσης, εν αναμονή της ανακοίνωσης για την ανεργία στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, με τον Stoxx 600 στο % και τον DAX να ενισχύεται %. Θετική κίνηση για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει κέρδη %. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 11:25 εμφανίζει άνοδο 0,73% στις 1.323,95 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 10,8 εκατ. ευρώ, ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,72% και ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης έχει κέρδη 1,23%. 

Στο +0,77% ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να έχει άνοδο 0,22%, τη Eurobank να έχει κέρδη 0,65%, την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 1,62% και την Τρ. Πειραιώς να κινείται 0,40% υψηλότερα. 

Την ικανοποίησή της για τα μεγέθη της ΔΕΗ αλλά και για τους στόχους που έχει θέσει η διοίκησής της δείχνει η αγορά με τη μετοχή να έχει άνοδο 2%. Ανοδική κίνηση στο +0,36% για τον ΟΤΕ, μετά και τις ανακοινώσεις από τον επικεφαλής του ομίλου, με τον ΟΠΑΠ να έχει άνοδο 1,87%, ενώ 0,49% υψηλότερα κινείται η Coca-Cola HBC. Ξεχωρίζει η μετοχή της ElvalHalcor με άνοδο που ξεπερνά το 3%. 

Η αγορά, όπως έδειξε και η χθεσινή συνεδρίαση, εμφανίζει αρκετά σημάδια ανθεκτικότητας, ενώ θετική επίδραση στις διαθέσεις των επενδυτών έχουν οι ανακοινώσεις μεγεθών των εισηγμένων, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καλύτερα από τις εκτιμήσεις, ενώ οι διοικήσεις εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξες για το μέλλον. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ζητούμενο η διατήρηση της ανοδικής αντίδρασης

Δεν αποκλείουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις οι αναλυτές, με δεδομένο ότι ορισμένες μετοχές βρίσκονται σε υπεραγορασμενα επίπεδα, ενώ τονίζουν την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση του τζίρου.