ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Epsilon Net

Epsilon Net: Πώς θα κατανεμηθούν τα stock options, «μαζεύονται» οι απώλειες

Στα 2,3 εκατ. κόστος των stock options το οποίο θα κατανεμηθεί από το α' εξάμηνο του 2023 έως και το α' εξάμηνο του 2024, όπως διευκρινίζει η εταιρεία. Παραμένει υπό πίεση η μετοχή.

Σημαντικός είναι ο περιορισμός των απωλειών για τη μετοχή της Epsilon Net, η οποία έφθασε να υποχωρεί άνω του -30% και να φθάνει έως και το επίπεδο των 8,12 ευρώ, με έντονη κινητικότητα και από πλευράς τζίρου, ο οποίος ξεπερνά το επίπεδο των 2,6 εκατ. ευρώ, με σχεδόν μοιρασμένες τις κινήσεις από πλευράς αγοραστών - πωλητών. 

Η μετοχή της εταιρείας ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση στα 10,60 ευρώ, για να υποχωρήσει έως το χαμηλό των 8,12 ευρώ, ενώ λίγο πριν τις 15:00 αποδυναμώνεται 9,14% στα 10,54 ευρώ. 

Αιτία γι' αυτήν την πορεία η ανακοίνωση ότι θα υπάρξει αλλαγή στον τρόπο λογιστικής καταγραφής του προγράμματος stock options, γεγονός που οδήγησε σε πτωτική αναθεώρηση τα μεγέθη για το 2022. 

Παράλληλα η εταιρεία εξέδωσε νέα διευκρινιστική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στην οποία εξηγεί ότι το κόστος των stock options, που φθάνει στα 2,3 εκατ. ευρώ θα κατανεμηθεί σε τρία εξάμηνα, από το α' εξάμηνο του 2023 έως και το α' εξάμηνο του 2024. 

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση σημειώνονται τα ακόλουθα: 

Η εταιρεία EPSILON NET σε συνέχεια της χθεσινής δημοσιοποίησης διορθωτικής σημείωσης, ανακοινώνει διευκρινιστικά και με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των επενδυτών της, ότι σύμφωνα με την εφαρμογή της αποτίμησης της εύλογης αξίας των παραχωρηθέντων συμμετοχικών τίτλων (Stock Option), στις Οικονομικές Καταστάσεις των διαχειριστικών ετών 2023 και 2024, ότι θα αναγνωριστεί σταδιακά δεδουλευμένο έξοδο συνολικής αξίας €2.297χιλ με ταυτόχρονη αναγνώριση ισόποσης αξίας σε Ειδικό αποθεματικό, κατανεμημένα ανά εξάμηνο ως εξής:

  • Α’ Εξάμηνο 2023: 1.322 χιλ. ευρώ
  • Β’ Εξάμηνο 2023: 588 χιλ. ευρώ
  • Α’ Εξάμηνο 2024: 387χιλ. ευρώ

Με την αναγνώριση των ανωτέρω στις χρήσεις του 2023 και του 2024 ολοκληρώνεται πλήρως η επίδραση της αποτίμησης του 1.600.000 δικαιωμάτων προαίρεσης.

Διευκρινίζεται ότι η απεικόνιση της αποτίμησης με την μέθοδο της «εύλογης αξίας» δεν έχει ταμειακή διάσταση και δεν επηρεάζει το operating cash flow, (τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της Εταιρίας και του Ομίλου) καθώς και τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου σε καμία από τις περιόδους αναφοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

epsilon net
ΑΓΟΡΕΣ

Ελεύθερη πτώση (-30%) για την Epsilon Net μετά την αναμόρφωση μεγεθών

Η εισηγμένη προχώρησε σε «αλλαγή λογιστικού χειρισμού» για το πρόγραμμα stock options, με αποτέλεσμα να καταγραφεί μεγάλη υποχώρηση για τα μεγέθη του 2022. Ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει πρόβλημα ταμειακών διαθεσίμων.
ΑΓΟΡΕΣ

«Ράλι» για τη μετοχή της Epsilon Net καθώς πλησιάζει η συμφωνία με Εθνική

Παρά την υποτονική διάθεση που επικρατεί στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και το αρνητικό κλίμα, η μετοχή της εταιρείας πληροφορικής σημειώνει σημαντική άνοδο φτάνοντας μέχρι και σε διψήφια ποσοστά.
Omologa, bonds
ΑΓΟΡΕΣ

Σε χαμηλό 17 μηνών η απόδοση των ομολόγων μετά την αναβάθμιση

Την Πέμπτη, η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, έκλεισε στο 3,34% με βάση την πλατφόρμα του Bloomberg, καταγράφοντας μείωση μεγαλύτερη από μισή ποσοστιαία μονάδα (58 μονάδες βάσης) σε σχέση με ένα μήνα πριν.