ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τα κέρδη της Microsoft ξεπέρασαν τις προβλέψεις

Με ώθηση από την κερδοφορία της υπηρεσίας cloud computing Azure, η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών και η μετοχή της έκλεισε σε ιστορικό υψηλό.

Η Microsoft επιβεβαίωσε την ανοδική της τροχιά καθώς ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου με τις πωλήσεις και τα κέρδη της να ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street, και η τιμή της μετοχής να κλείνει σε ιστορικό υψηλό μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Με κινητήρια δύναμη την αύξηση της κερδοφορίας της υπηρεσίας cloud computing Azure που έφτασε στα 11,9 δισ. δολάρια σημειώνοντας ανάπτυξη 62% στο τέλος του οικονομικού τριμήνου, η Microsoft ανακοίνωσε καθαρά κέρδη β' τριμήνου αξίας 11,65 δισ. δολαρίων ή 1,51 δολ. ανά μετοχή και πωλήσεις 36,9 δισ. δολαρίων, από κέρδη 1,08 δολ. ανά μετοχή και πωλήσεις 32,47 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη ύψους 1,32 δολ. ανά μετοχή και πωλήσεις 35,67 δισ. δολαρίων.

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα αντανακλούν την προσέγγιση του διευθύνοντος συμβούλου Σάτια Ναντέλα, ο οποίος για τέσσερα χρόνια επαναπροσδιόρισε την Microsoft γύρω από την τεχνολογία cloud, αναδεικνύοντας την υπολογιστική δύναμη και τις σχετικές δομές τεχνολογίας, στις σύγχρονες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Χάθηκαν οι 900 μονάδες του Γ. Δείκτη, γενική πίεση από ρευστοποιήσεις

Μόνο ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ έκλεισαν με θετικό πρόσημο από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αδύναμες οι τράπεζες. Η αγορά χρειάζεται φρέσκα εταιρικά νέα για κίνηση πάνω από τις 900 μον.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Διολισθαίνει προς τις 900 μον. το ΧΑ με ρευστοποιήσεις σε blue chips

Διευρύνει τις απώλειές της η αγορά, με σημαντικές πιέσεις σε ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ξεχωρίζει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ με κέρδη 2%, ενώ άνοδο κοντά στο 1% εμφανίζουν ΟΤΕ και ΕΛΠΕ.