ΓΔ: 1457.74 0.75% Τζίρος: 86.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Πολυτελείς διακοπές και εξωτικές αποδράσεις με ετήσια συνδρομή

Στα χνάρια του Spotify και του Netflix, τουριστικές εταιρείες στο εξωτερικό προσφέρουν ειδικές εκπτώσεις και προνομιακές υπηρεσίες σε όσους πληρώνουν συνδρομή. Τι κερδίζουν όσοι επιλέγουν τη νέα δυνατότητα.

Το μοντέλο της ετήσιας συνδρομής για την παροχή ειδικών εκπτώσεων και υπηρεσιών φαίνεται να βρίσκει πρόσφορο έδαφος και στον κλάδο των ταξιδιών, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία σε πόλεις και εξωτικούς προορισμούς.

Σε συνέχεια της καθιέρωσης του μοντέλου συνδρομής για υπηρεσίες όπως η τηλεόραση, η μουσική ακόμη και το φαγητό, ο κλάδος των πολυτελών αποδράσεων προστίθεται στην σχετική λίστα, εντείνοντας τον ανταγωνισμό και πολλαπλασιάζοντας τις επιλογές για τον σύγχρονο απαιτητικό πολίτη του κόσμου. 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ξενοδοχειακού ομίλου CitizenM, με έδρα την Ολλανδία, ο οποίος πρόσφατα λανσάρισε την εφαρμογή mycitizenM+. Με μηνιαία συνδρομή στα 12 δολάρια και ελάχιστη παραμονή στην υπηρεσία 12 μήνες, τα μέλη απολαμβάνουν εκπτώσεις έως και 10% στις τιμές των δωματίων, ενώ απολαμβάνουν επιπλέον προνόμια όπως αναβάθμιση καταλύματος και check-out στην ώρα που το επιθυμούν, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Ήδη, κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας της εφαρμογής, η σχετική υπηρεσία απέκτησε περισσότερα από 1.500 μέλη, στην πλειονότητα τους συχνοί ταξιδιώτες για επαγγελματικούς λόγους, οι οποίοι επιθυμούν να περιορίσουν στο μέτρο του εφικτού τις αλόγιστες δαπάνες, χωρίς όμως να συμβιβάζουν τις υψηλές απαιτήσεις τους. 

 

Στην ίδια λογική είναι και η νέα υπηρεσία της ταξιδιωτικής έκδοσης Travel + Leisure, Travel + Leisure Club, η οποία έναντι 14,95 δολαρίων τον μήνα, προφέρει σημαντικές εκπτώσεις σε περισσότερα από 600.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο καθώς και περισσότερες από 345.000 δραστηριότητες. Αντίστοιχα, η συνδρομητική πλατφόρμα VIP Traveler έχει ήδη προσελκύσει 75.000 μέλη, καθώς προσφέρει αρχικά δωρεάν προσφορές σε συγκεκριμένα καταλύματα σε όποιον εγγραφεί στο newsletter της, ενώ έναντι 495 δολαρίων τον χρόνο, ένας έμπειρος ταξιδιωτικός πράκτορας βρίσκεται στην διάθεση κάθε μέλους ώστε να προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες και πακέτα προσφορών που ικανοποιούν τις προτιμήσεις του.  

Για όσους ενδιαφέρονται για πιο πολυτελείς εμπειρίες, η εταιρεία Exclusive Resorts διαθέτει ασυναγώνιστες προσφορές, αν και μάλλον απευθύνεται σε βαθύτερα πορτοφόλια… Η συνδρομή στις υπηρεσίες της ανέρχεται σε 175.000 δολάρια, όμως καλύπτει μία ολόκληρη δεκαετία κατά την οποία τα μέλη έχουν στην διάθεσή τους περισσότερες από 350 πολυτελείς κατοικίες ανά τον κόσμο, σε τιμές που είναι μειωμένες εντυπωσιακά: με μέση ημερήσια χρέωση τα 1.465 δολάρια, έναντι 4.000 δολαρίων για τα μη μέλη. Στην ίδια λογική, η συνδρομητική υπηρεσία ταξιδίων Inspirato, χρεώνει περί τα 2.500 δολάρια τον μήνα, συν μία αρχική εφάπαξ καταβολή 2.500 δολαρίων, για το Inspirato Pass, μία κάρτα η οποία εξασφαλίζει διαμονή σε επιλεγμένες πολυτελείς κατοικίες και ξενοδοχεία χωρίς επιπλέον χρέωση για τον πελάτη. 

 

Αντίστοιχα, για την κατηγορία των global nomads, επαγγελματιών που αρέσκονται να εργάζονται από διαφορετικά μέρη του κόσμου, η υπηρεσία Selina προσφέρει διαμονή μαζί με κοινόχρηστους χώρους εργασίας σε περισσότερα από 145 σημεία του πλανήτη. Με χρέωση που ανέρχεται στα 450 δολάρια τον μήνα, μέσω της υπηρεσίας CoLive, τα μέλη μπορούν να διαμένουν έως και 30 ημέρες σε τρία διαφορετικά σημεία, εξασφαλίζοντας σημαντικές εκπτώσεις αλλά και την πολυπόθητη εναλλαγή τοπίων και περιβάλλοντος… 

Για όσους τέλος ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και ονειρεύονται να έχουν στην διάθεση τους ένα - δυσεύρετο - Tesla, η εταιρεία ενοικίασης οχημάτων Kyte έχει την - ευφάνταστη - λύση: οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να επιλέξουν μεταξύ της τρίμηνης συνδρομής/ενοικίασης του αυτοκινήτου των ονείρων τους έναντι 1.350 δολαρίων των μήνα, ή της ετήσιας συνδρομής έναντι 995 δολρίων μηνιαίως, τιμές που σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τις κυρίαρχες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, οι οποίες χρεώνουν κατά μέσο όρο 200 δολάρια την ημέρα για ένα Tesla

Μετά από μία διετία ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω της πανδημίας, η πληθώρα των επιλογών στις προσφερόμενες υπηρεσίες ταξιδιών υποδηλώνουν την δίψα των ανθρώπων για νέες εμπειρίες και εκ νέου εξερεύνηση του κόσμου, εμπνέοντας νέες ιδέες που ανανεώνουν την βιομηχανία συνολικά και καθιστούν τα ταξίδια προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BUSINESS LIFE

Beach Clubs: Παραλίες για λίγους με την υπογραφή μεγάλων οίκων μόδας

Κορυφαίοι οίκοι μόδας έχουν επιμεληθεί επιλεγμένα beach clubs στις ακτές της Μεσογείου, διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις δημιουργίες τους και στοχεύοντας παράλληλα στο διεθνές jet-set. Έρχονται και στην Αθήνα το 2024.
Aeroplano, Airplane
BUSINESS LIFE

Γιατί έχουν κρατηθεί στα ύψη οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων

Η κανονικότητα επιστρέφει στις αερομεταφορές, αλλά όχι και για τις τιμές των εισιτηρίων, καθώς οι εταιρείες έχουν αδρανοποιήσει μεγάλος μέρος των στόλων τους. Οι καταναλωτές δείχνουν διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερο.
ileia_paralia
BUSINESS LIFE

H Ηλεία της φυσικής ομορφιάς, της ιστορίας, της παραγωγής και των γεύσεων

Μια περιήγηση στον νομό της Πελοποννήσου που συνδυάζει σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία και πλούσιο φυσικό περιβάλλον με υπέροχες αμμουδιές. Οι γαστριμαργικές εμπειρίες, οι ξενοδοχειακές μονάδες και η γεωργική παραγωγή.