ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Το 41% των Γερμανών τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών

Στην ίδια έρευνα αναδεικνύεται ακόμη ότι το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί ανεπαρκείς τις προσπάθειες της κυβέρνησης να περιορίσει τον αντισημιτισμό στη χώρα.

Μόνο το 32% των Γερμανών επιθυμεί την εξάντληση της θητείας του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ πρόωρες εκλογές ζητά η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).

Σύμφωνα με το Deutschland Trend που διενεργείται από το Ινστιτούτο Infratest dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 41% τάσσεται υπέρ νέων εκλογών πριν από το τέλος της νομοθετικής περιόδου το 2025 και μόνο το 32% θεωρεί ότι πρέπει να εξαντληθεί η θητεία της κυβέρνησης.

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει στην κορυφή με 30% χωρίς μεταβολή του ποσοστού της και στη δεύτερη θέση βρίσκεται η AfD με 21% (-1), ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) περιορίζεται στο 15% (-1). Το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνουν οι Πράσινοι (+1) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) παραμένουν στο όριο εισόδου στη Βουλή, με 5%. Αντιθέτως, η Αριστερά χάνει μία μονάδα και περιορίζεται στο 4% και εκτός κοινοβουλίου.

Στην ίδια έρευνα αναδεικνύεται ακόμη ότι το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί ανεπαρκείς τις προσπάθειες της κυβέρνησης να περιορίσει τον αντισημιτισμό στη χώρα. Το 23% θεωρεί ότι καταβάλλεται επαρκής προσπάθεια και το 9% πιστεύει ότι οι κυβερνητικές ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση είναι υπερβολικές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Μακεδονία: O Τ. Τζαφέρι έλαβε εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης

Χθες παραιτήθηκε από πρωθυπουργός της χώρας ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι λόγω της εκλογικής νομοθεσίας της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με την οποία, 100 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα μέχρι τις εκλογές.
ΔΙΕΘΝΗ

Μέτρα απλοποίησης των απελάσεων ενέκρινε το κοινοβούλιο της Γερμανίας

Για τη διευκόλυνση της απέλασης αλλοδαπών που κρίνεται πως δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στη χώρα, τα μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την παράταση της μέγιστης διάρκειας κράτησής τους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας από τις 10 ημέρες σε 28.
Olaf Scholz, Germany, Germania
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Γερμανοί φιλελεύθεροι ψηφίζουν να παραμείνουν στον συνασπισμό του Σολτς

Τα μέλη του κόμματος, έχουν όλο και περισσότερο ενοχληθεί από τη συγκυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, οδηγώντας σε εικασίες ότι ο συνασπισμός μπορεί να μην διαρκέσει λιγότερο από δύο χρόνια που απομένουν από τη θητεία του.
Swiss-elections
ΔΙΕΘΝΗ

Ανακοινώθηκε η νέα πρόεδρος και η σύνθεση της κυβέρνησης στην Ελβετία

Η νυν υπουργός Άμυνας Βιόλα Άμχερντ θα αναλάβει πρόεδρος από τον Ιανουάριο, αντικαθιστώντας τον Αλέν Μπερσέτ στο τιμητικό αξίωμα στο οποίο εναλλάσσονται τα μέλη της κυβέρνησης σε ετήσια βάση.