ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ritz-Carlton

Επένδυση 210 εκατ. ευρώ για πολυτελές θέρετρο στο Μαυροβούνιο

Φρέσκο “αέρα” στην τουριστική βιομηχανία του Μαυροβουνίου δίνουν οι Northstar και Marriott που προχωρούν σε επένδυση που θα ξεπεράσει τα 210 εκατ. ευρώ για την κατασκευή πολυτελούς θέρετρου.

Επένδυση, η αξία της οποίας θα ξεπεράσει τα 210 εκατομμύρια ευρώ και θα δώσει φρέσκο “αέρα” στην τουριστική βιομηχανία του Μαυροβουνίου, θα υλοποιήσουν οι εταιρείες Northstar και Marriott. Πρόκειται, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης εκπροσώπων των δύο εταιρειών με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, Ντούσκο Μάρκοβιτς, για την κατασκευή ενός πολυτελούς θερέτρου στην περιοχή Χέρτσεγκ Νόβι, του Ritz-Carlton Montenegro.

Σε ανακοίνωση της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου τονίζεται ότι οι προετοιμασίες για την κατασκευή του πολυτελούς θερέτρου υλοποιούνται βάσει του προβλεπόμενου σχεδιασμού. Το Ritz-Carlton στο Μαυροβούνιο θα διαθέτει συνολικά 300 μονάδες φιλοξενίας (120 ξενοδοχειακές και 180 διαμερίσματα). Η πρώτη φάση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2023.

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επένδυση καθώς – όπως είπε – πέρα από τη συμβολή στην ανάπτυξη της οικονομίας, οι επενδυτές δίνουν στην οικονομία, τεχνογνωσία και εμπειρία.

«Η κυβέρνηση έχει σοβαρή ατζέντα υποδομών, η οποία θα προσφέρει νέα ποιότητα στα θέρετρα σε αυτό το τμήμα της ακτής του Μαυροβουνίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρκοβιτς. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το πρότζεκτ προσφέρει σπουδαίες ευκαιρίες απασχόλησης και συζήτησαν το ενδεχόμενο δημιουργίας Ακαδημίας Marriott, που θα τους επέτρεπε να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες για να εργαστούν στον τουριστικό τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ελληνική επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται στα Βαλκάνια

Τα Βαλκάνια αποτελούν μια σημαντική αγορά για την Ελλάδα που η οικονομική της διείσδυση σε αυτές τις αγορές έχει παράδοση ετών με τις ελληνικές επιχειρήσεις να συνεχίζουν να επενδύουν σταθερά στις χώρες αυτές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξαγορά 5 ξενοδοχείων από τη Blackstone στην Ελλάδα

Το ποσό των 178.6 εκατ. ευρώ διέθεσε η Blackstone προκειμένου να έρθει σε συμφωνία με την Louis Group, έναν από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους στη Μεσόγειο, για την εξαγορά πέντε ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο δήμαρχος της Βαρκελώνης θα περιορίσει την αύξηση των τουριστών

Τον περασμένο μήνα, η Βαρκελώνη δεσμεύτηκε ότι θα βάλει τέλος σε όλες τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις διαμερισμάτων έως το 2028, με στόχο να περιορίσει τις ολοένα και αυξανόμενες τιμές των ενοικίων για τους κατοίκους της πόλης.