ΓΔ: 2616.56 0.69% Τζίρος: 90.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:02:38
Φώτο: Shutterstock

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τον Κοροναϊό στην Κίνα

Άλλοι 108 ασθενείς υπέκυψαν από τον νέο κοροναϊό στην Κίνα, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των θυμάτων ως χθες σε 1.016. Ο αριθμός των κρουσμάτων που έχει επαληθευτεί με εργαστηριακές εξετάσεις ανήλθε σε 42.638.

Άλλοι 108 ασθενείς υπέκυψαν εν μέσω της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός σε όλη την κινεζική επικράτεια ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 10ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των θυμάτων ως χθες σε 1.016, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας σήμερα. Αναφέρθηκαν 2.478 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019-nCoV σε όλη τη χώρα, αριθμός συγκριτικά χαμηλότερος από τα 3.062 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Κυριακής, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επαληθευτεί με εργαστηριακές εξετάσεις ότι προσβλήθηκαν από τον νέο ιό ανήλθε σε 42.638, πάντα κατά τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Οι 103 θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, ενώ από έναν ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές στο Πεκίνο, στην Τιαντζίν, στη Χεϊλονγκτζιάνγκ, στην Ανχούι και στη Χενάν. Συνολικά 3.996 ασθενείς έχουν ανανήψει και έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, εκ των οποίων 716 χθες Δευτέρα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.  Σύμφωνα με την επαρχιακή επιτροπή υγείας στη Χουμπέι, είχαν επιβεβαιωθεί ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας συνολικά 31.728 κρούσματα της επιδημίας που προκαλεί ο 2019-nCoV και 974 θάνατοι στη Χουμπέι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επαρχιακής επιτροπής, ο δείκτης θνησιμότητας του ιού ανέρχεται σε 3,07%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Υποψήφια του Πεκίνου για γενική διευθύντρια στον ΠΟΥ

Η Κίνα πρότεινε τη δρα Σονγκ Λι για τη θέση του επικεφαλής του ΠΟΥ, διαδεχόμενη τον Τέντρος Γκεμπρεγεσούς το 2027. Η Κίνα δηλώνει ότι η υποψηφιότητά της ενισχύει τη διεθνή συνεργασία για την υγεία και τη στήριξη στον ΠΟΥ.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Άνοδος κατανάλωσης σε smart προϊόντα υγείας και τεχνολογίας το 2026

Αύξηση στις πωλήσεις έξυπνων και ποιοτικών προϊόντων κατέγραψε η αγορά της Κίνας το οκτάμηνο του 2026, με τα έξυπνα γυαλιά να σημειώνουν άνοδο 120% και σημαντική άνοδο σε καρδιογράφους, κάμερες δράσης και οργανικά τρόφιμα.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΔΙΕΘΝΗ

Τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει τον προληπτικό έλεγχο υγείας στην Εσωτερική Μογγολία

Στο Haidong Road Community Health Center της Χοχότ, σύστημα τεχνητής νοημοσύνης αναλύει αιματολογικές εξετάσεις και εντοπίζει κινδύνους υγείας, παρέχοντας έγκαιρη διαγνωστική υποστήριξη και φέρνοντας καινοτομία στην πρωτοβάθμια φροντίδα.
δάσος βαρελιών ουίσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ προβλέπει νέα έρευνα για την επόμενη δεκαετία

Η παγκόσμια κατανάλωση αλκοόλ αναμένεται να μειωθεί την επόμενη δεκαετία, ακόμα κι αν αυξηθεί ο πληθυσμός, με Ινδία και Κίνα να παραμένουν αγορές-κλειδιά, λόγω αλλαγών σε συνήθειες, κόστους ζωής και ανησυχιών για την υγεία.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κίνα: Η τεχνητή νοημοσύνη γεφυρώνει το χάσμα πληροφόρησης υγείας

Στο West China Hospital of Stomatology, ένας έξυπνος εγκέφαλος τεχνητής νοημοσύνης διαγνώσει πάνω από 30 οδοντιατρικές παθήσεις σε δευτερόλεπτα και παρέχει οπτικούς διαγνωστικούς πίνακες, διευκολύνοντας την κατανόηση των ασθενών.