ΓΔ: 2104.74 0.67% Τζίρος: 178.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
asthenoforo
Shutterstock

Κίνα: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς - 10 νεκροί

Το φορτηγό κινούταν σε δρόμο με κατηφορική κλίση, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο στην πόλη Χουασί, στην επαρχία Χουνάν, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι 16 τραυματίστηκαν, όταν ο οδηγός ενός φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε πάνω στο πλήθος, σε μια παραδοσιακή αγορά στη νότια Κίνα.

Το φορτηγό κινούταν σε δρόμο με κατηφορική κλίση, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο στην πόλη Χουασί, στην επαρχία Χουνάν, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Το βαρύ όχημα χτύπησε το πλήθος των ανθρώπων που βρισκόταν σε μια υπαίθρια αγορά. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός συνελήφθη. Οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος συνεχίζονται.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βήμα από ΗΠΑ για γεφύρωση του χάσματος με Κίνα

To Γενικό Εμπορικό Επιμελητήριο Κίνας- ΗΠΑ (The Chinese American General Chamber of Commerce -CAGCC) στην αμερικανική πολιτεία της Ουάσινγκτον θα λειτουργήσει ως μία ένα γέφυρα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν από Κίνα: Διατήρηση στήριξης στην Ουκρανία και πίεση στη Ρωσία

Από το Πεκίνο, ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σε διατήρηση της στήριξης προς την Ουκρανία, ενίσχυση της πίεσης στη ρωσική οικονομία και στενή συνεργασία Ευρωπαίων–Αμερικανών, εκφράζοντας ανησυχίες για τη στάση της κυβέρνησης Τραμπ.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Στήριξη Ουκρανίας και ενότητα ΗΠΑ-ΕΕ ζητά ο Γάλλος πρόεδρος

Ο Εμανουέλ Μακρόν, σε επίσκεψή του στην Κίνα, τόνισε την ανάγκη διατήρησης της στήριξης προς την Ουκρανία, ενίσχυσης της πίεσης στη ρωσική οικονομία και διατήρησης της ενότητας Ευρωπαίων και Αμερικανών απέναντι στη Μόσχα.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Στο 7,5% η ετήσια άνοδος του εμπορίου υπηρεσιών Ιαν-Οκτ

Το εμπόριο υπηρεσιών κατέγραψε ανάπτυξη 7,5% το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2025, με συνολικό όγκο 6,58 τρισ. γιουάν. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 14,3% και οι εισαγωγές 2,6%, ενώ σημειώθηκε αύξηση στη γνώση-εντατική δραστηριότητα.
Κουτί «Made in China»
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Άνοδος για τη βιομηχανία ηλεκτρονικών συσκευών στο δεκάμηνο 2025

Η βιομηχανία ηλεκτρονικών συσκευών πληροφορικής στην Κίνα σημείωσε αύξηση 10,6% στην προστιθέμενη αξία το δεκάμηνο του 2025, με τα λειτουργικά έσοδα να αυξάνονται 8,3% και τα κέρδη 12,8%, σύμφωνα με το σχετικό υπουργείο.