ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Χίλια αυτοκίνητα σε καθημερινή βάση θα παράγει η Ford στη Ρουμανία

Κάθε 67 δευτερόλεπτα θα παράγεται ένα αυτοκίνητο και κάθε 42 δευτερόλεπτα ένας κινητήρας EcoBoost στο εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Χίλια αυτοκίνητα (μοντέλα Puma και EcoSport) θα παράγει, σε ημερήσια βάση, το εργοστάσιο της εταιρείας Ford στην Κραϊόβα. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η παραγωγή στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα «αγγίξει» τον αριθμό- ρεκόρ παραγωγής τουλάχιστον 1.000 αυτοκινήτων/ανά ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε 67 δευτερόλεπτα θα παράγεται ένα αυτοκίνητο και κάθε 42 δευτερόλεπτα ένας κινητήρας EcoBoost.

Από τον Οκτώβριο του 2019, το εργοστάσιο στην Κραϊόβα παράγει δύο μοντέλα SUV, τα Ford EcoSport και το νέο Ford Puma, το οποίο διατίθεται σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου η εταιρεία είναι παρούσα, ενώ από το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα εξάγεται και στην αγορά της Αυστραλίας.

Η επένδυση της εταιρείας στο εργοστάσιο αυτό, στο οποίο εργάζονται 6.300 άτομα, διαμορφώνεται σε 1,5 δισ. ευρώ. Το 2019, το μερίδιο της εταιρείας στη ρουμανική αγορά διαμορφώθηκε σε 8,6%, με συνολικά 16.168 εγγεγραμμένα οχήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο Honda αυτοκινήτου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Honda καταγράφει πτώση λειτουργικών κερδών άνω του 60% το τρίμηνο

Η Honda Motor ανακοίνωσε πτώση 61,4% στα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου λόγω χαμηλής ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα και αμερικανικών δασμών, ενώ αύξησε την εκτίμηση για τα ετήσια έσοδα από πωλήσεις.
Toyota Urban Cruiser
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος πρόεδρος και CEO στην Toyota για ταχύτερη λήψη αποφάσεων

Η Toyota ανακοινώνει πως ο Κέντα Κον, σημερινός οικονομικός διευθυντής, αναλαμβάνει πρόεδρος και CEO από 1η Απριλίου, διαδεχόμενος τον Κότζι Σάτο, με στόχο την ταχύτερη λήψη αποφάσεων σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.
Κτίριο Daimler Mercedes-Benz
ΔΙΕΘΝΗ

Η Mercedes απέρριψε πρόταση μεταφοράς της έδρας της στις ΗΠΑ

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ πρότεινε στη Mercedes-Benz να μεταφέρει την έδρα της στην Αμερική, αλλά ο CEO Όλα Κελένιους απέρριψε την ιδέα, τονίζοντας πως η εταιρεία δεν μπορεί να «ξεριζωθεί» από τη Γερμανία.
Αυτοκινητοβιομηχανία ρομπότ γραμμή
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σλοβακία παράγει σχεδόν 1 εκατ. αυτοκίνητα το χρόνο – Πώς τα κατάφερε

Η Σλοβακία, με 5,4 εκατ. κατοίκους, κατασκευάζει σχεδόν 1 εκατ. αυτοκίνητα το χρόνο και είναι πρώτη παγκοσμίως ανά κάτοικο. Το εργοστάσιο Kia στη Ζίλινα φτάνει τα 350.000 αυτοκίνητα ετησίως, αποτελώντας τεράστια επένδυση.