ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Καθημερινή ζωή στην Ινδία (πηγή Shutterstock)

Ξεκινά από σήμερα η τρίτη φάση των γενικών εκλογών της Ινδίας

Στην χώρα αυτή, οι εκλογές ξεκίνησαν στις 19 Απριλίου, με επτά φάσεις στις οποίες σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα ψήφου.

Έντεκα πολιτείες στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένης της πατρίδας του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, θα αρχίσουν να ψηφίζουν από σήμερα στην τρίτη φάση των γενικών εκλογών της χώρας.

Στην Ινδία, οι εκλογές ξεκίνησαν στις 19 Απριλίου, με επτά φάσεις στις οποίες σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα ψήφου. O Μόντι επιδιώκει μια τρίτη θητεία ως πρωθυπουργός. Το Ινδικό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο και ηγείται, αντιμετωπίζει μια συμμαχία περισσότερων από δύο δωδεκάδων δυνάμεων της αντιπολίτευσης σε αυτές τις εκλογές.

Σήμερα, 93 έδρες ψηφίζονται σε 11 πολιτείες και εδάφη. 172 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα ψήφου, συμπεριλαμβανομένου του Μόντι, ο οποίος αναμένεται να ψηφίσει στο Γκαχινταρα στο Γκουγιαρατ, όπου ο υπουργός Εσωτερικών Amit Shah είναι υποψήφιος. Στις εκλογές πριν από πέντε χρόνια, το κόμμα του Μόντι κέρδισε 70 από τις 93 έδρες που ψηφίστηκαν σήμερα, αλλά αυτή τη φορά επίκειται μια στενή μάχη με το αντιπολιτευόμενο κόμμα του Ινδικού Εθνικού Κογκρέσου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Νικητή δείχνουν οι δημοσκοπήσεις τον Ναρέντρα Μόντι στις εκλογές

Οι αναλύσεις και τα έξιτ πολ προέβλεπαν συντριπτική νίκη του Μόντι και του κόμματός του, η προεκλογική εκστρατεία του οποίου προσήλκυσε τους ινδουιστές ψηφοφόρους που αποτελούν και την πλειοψηφία του πληθυσμού.
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησαν οι μαραθώνιες εκλογές στην Ινδία, τον Ιούνιο τα αποτελέσματα

Συνολικά 968 εκατομμύρια Ινδοί θα βρεθούν στα εκλογικά τμήματα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα με την καταμέτρηση των ψήφων να ολοκληρώνεται στις 4 Ιουνίου. Προβάδισμα Μόντι βλέπουν οι αναλυτές.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι βουλευτικές εκλογές θα ξεκινήσουν στις 19 Απριλίου στην Ινδία

Στις εκλογές αντιπαρατίθεται ο δύο φορές πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και οι περιφερειακοί σύμμαχοί του απέναντι σε μία συμμαχία 24 αντιπολιτευόμενων κομμάτων, με τις δημοσκοπήσεις να προβλέπουν μια άνετη νίκη για το ινδουιστικό εθνικιστικό Κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) του Μόντι.