ΓΔ: 1404.11 -0.20% Τζίρος: 85.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μέτρα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων στην Κούβα

Τα μέτρα θα επιτρέπουν επίσης σε Κουβανούς επιχειρηματίες να χρησιμοποιούν διαδικτυακές πλατφόρμες πληρωμών που εδρεύουν στις ΗΠΑ, ένα μεγάλο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικρές επιχειρήσεις στο νησί.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα σειρά ρυθμιστικών αλλαγών που θα επιτρέψουν να υπάρξει περισσότερη αμερικανική οικονομική υποστήριξη για τις μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κούβα, θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες που βασίζονται στο διαδίκτυο και θα επεκτείνουν την πρόσβαση του κουβανικού λαού σε ορισμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτρέπουν σε μικρούς επιχειρηματίες στην υπό κομμουνιστική διακυβέρνηση Κούβα, να ανοίγουν λογαριασμούς σε αμερικανικές τράπεζες και επαναφέρει επίσης την εξουσιοδότηση για τις λεγόμενες «συναλλαγές αντιστροφής», (U-turn transactions), μεταφορές κεφαλαίων που προέρχονται και τερματίζονται εκτός των ΗΠΑ, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του, όλα βήματα που θα βοηθήσουν τους Κουβανούς επιχειρηματίες να διεκπεραιώσουν πληρωμές και χρηματοδότηση.

Τα μέτρα θα επιτρέπουν επίσης σε Κουβανούς επιχειρηματίες να χρησιμοποιούν διαδικτυακές πλατφόρμες πληρωμών που εδρεύουν στις ΗΠΑ, ένα μεγάλο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικρές επιχειρήσεις στο νησί.

«Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να υποστηρίξουμε την επέκταση της ελεύθερης επιχειρηματικότητας και την επέκταση του επιχειρηματικού τομέα στην Κούβα», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν στην υλοποίηση της υπόσχεσης της κυβέρνησης Μπάιντεν να χαλαρώσει τις κυρώσεις για να βοηθήσει τους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες της Κούβας να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την ακρωτηριασμένη οικονομία του νησιού που κυβερνάται από τους κομμουνιστές.

Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στους δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι κατά την επεξεργασία των μέτρων, αγωνίστηκαν για να εξισορροπήσουν αυτόν τον στόχο με την επιθυμία να αποφύγουν το όφελος για τις κουβανικές αρχές.

Τα νέα μέτρα θα εξαιρούν τους Κουβανούς αξιωματούχους, τους αξιωματικούς του στρατού και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι από τα οφέλη για την κουβανική κυβέρνηση, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ θέλουν πιο «προβλέψιμο» περιβάλλον για τις εταιρείες τους στην Κίνα

Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ επισκέπτεται την Κίνα, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις στη σχέση των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
ΔΙΕΘΝΗ

Κούβα: «Ψευδές» δημοσίευμα στις ΗΠΑ περί βάσης κατασκοπείας της Κίνας

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη ότι το δημοσίευμα της WSJ είναι «ανακριβές». «Είδα το δημοσίευμα. Δεν είναι ακριβές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας Τζον Κέρμπι.
mplinken-blinken
ΔΙΕΘΝΗ

Μπλίνκεν: Παραμένει η Κούβα στις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι έχει μπει πολύ ψηλά για να αφαιρεθεί η χώρα από τον συγκεκριμένο κατάλογο, ενώ το Στειτ Ντιπάρτμεντ έχει την Κούβα και στη λίστα με τις χώρες που επιτίθενται στη θρησκευτική ελευθερία.
usa-immigrants-metanasteutiko-ipa
ΔΙΕΘΝΗ

Αυξάνονται οι μετανάστες από την Κούβα στις ΗΠΑ λόγω οικονομικής κρίσης

Αριθμός ρεκόρ κατοίκων της Κούβας, που είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη οικονομική της κρίση από τη δεκαετία του 1990, κατέφυγαν στις ΗΠΑ το 2022. Μέσα σε τέσσερις μήνες το λιμενικό συνέλαβε 3.700 Κουβανούς.
usa-quantanamo
ΔΙΕΘΝΗ

Ο γηραιότερος κρατούμενος του Γκουαντάναμο επέστρεψε ελύθερος στη χώρα του

Ο Σαϊφουλάχ Παράτσα, ένας επιχειρηματίας από το Καράτσι, συνελήφθη στην Ταϊλάνδη τον Ιούλιο του 2003 και μεταφέρθηκε αρχικά στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Μπάγκραμ, στο Αφγανιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Προχωράει η επανέναρξη των απευθείας πτήσεων από ΗΠΑ προς Κούβα

Την Δευτέρα, η κυβέρνηση Μπάιντεν συμφώνησε για την επέκταση των πτήσεων στην Αβάνα, προσθέτοντας 13 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις της American Airlines από το Μαϊάμι και μία εβδομαδιαία αναχώρηση της JetBlue Airways.