ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Η Ρωσία σχεδιάζει την μείωση κατά 15% των δημοσίων υπαλλήλων

Από το 2020 η Ρωσία θα ξεκινήσει την μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, που θα περιλαμβάνει μια ευρείας κλίμακας μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και την αύξηση των αποδοχών.

Από το 2020 η Ρωσία θα ξεκινήσει την μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, που θα περιλαμβάνει μια ευρείας κλίμακας μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και την αύξηση των αποδοχών όσων θα παραμείνουν στον δημόσιο τομέα, ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τατιάνα Νεστερένκο, μεταδίδει το Ria Novosti

Η μείωση των υπάλληλων του δημοσίου τομέα θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει το 2020, οπότε ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται στους ομοσπονδιακούς δημόσιους οργανισμούς της εκτελεστικής εξουσίας θα μειωθεί κατά 10%, ενώ στους δημόσιους οργανισμούς της περιφέρειας κατά 5%, ενώ το 2021 το ποσοστό αυτό στην περιφέρεια θα φθάσει το 15%.

Η Νεστερένκο, αναφερόμενη στη μεταρρύθμιση αυτή, είπε ότι η εξοικονόμηση δεν είναι αυτοσκοπός, όπως και ότι, εάν δεν εφαρμοσθεί το μέτρο αυτό, μελλοντικά οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα αναπροσαρμόζονται με βάση τον πληθωρισμό, με αποτέλεσμα να απαιτούνται πρόσθετα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 100 δισεκατομμυρίων ρουβλίων. Προσέθεσε δε ότι τα κονδύλια που θα αποδεσμευθούν θα διατεθούν για την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλη ήττα για τον Πούτιν στις τοπικές ρωσικές εκλογές

Το κυβερνών κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας, το οποίο υποστηρίζει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, έχασε περίπου το ένα τρίτο των εδρών στο κοινοβούλιο της περιοχής της Μόσχας, στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν.
ΔΙΕΘΝΗ

Τον Ναβάλνι θέλουν να τον θάψουν «μυστικά» υποστηρίζει η μητέρα του

Ο συνεργάτης του Ναβάλνι, ο Ιβάν Ζντάνοφ, δήλωσε ότι οι ανακριτές δεν απείλησαν μόνο την Λουντμίλα Ναβάλναγια λέγοντάς της ότι «θα κάνουν κάτι με το σώμα του» αλλά και ότι θα στρέψουν εναντίον της «τα μέσα ενημέρωσης».