ΓΔ: 1449.4 -0.63% Τζίρος: 71.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τρεις δημοσκοπήσεις προβλέπουν εκλογική εξόντωση των Βρετανών συντηρητικών

Μια δημοσκόπηση της Savanta έδειξε ότι το Εργατικό Κόμμα του Κιρ Στάρμερ, τώρα στην αντιπολίτευση, θα λάβει 46%, ενώ οι Συντηρητικοί ανέφεραν πτώση 4% στο 21%.

Τρεις δημοσκοπήσεις στην πορεία προς τις εκλογές στη Βρετανία δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ θα βιώσουν «εκλογική εξόντωση» στις αρχές Ιουλίου. Μια δημοσκόπηση της Savanta έδειξε ότι το Εργατικό Κόμμα του Κιρ Στάρμερ, τώρα στην αντιπολίτευση, θα λάβει 46%, ενώ οι Συντηρητικοί ανέφεραν πτώση 4% στο 21%.

Μια ξεχωριστή δημοσκόπηση από την Survey έδειξε ότι οι Συντηρητικοί θα μπορούσαν να κερδίσουν μόλις 72 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων, η οποία έχει συνολικά 650 έδρες. Οι Εργατικοί θα μπορούσαν να πάρουν 456 έδρες στη Βουλή. Το αποτέλεσμα των Συντηρητικών θα ήταν το χαμηλότερο των τελευταίων 200 ετών. Όσον αφορά τα ποσοστά, η δημοσκόπηση προβλέπει 40% για τους Εργατικούς και μόνο 24% για τους Συντηρητικούς. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κόμμα Reform the UK του Νάιτζελ Φάρατζ θα λάβει 12%.

Μια τρίτη δημοσκόπηση δείχνει ότι οι Εργατικοί θα έχουν 40%, οι Συντηρητικοί 23% και το κόμμα του Φάρατζ 14%.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Keir Starmer, Labour Party, Vretania, Britain, UK, United Kingdom
ΔΙΕΘΝΗ

Οι πρώτες δηλώσεις Στάρμερ: Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη επανεκκίνηση

«Θα φροντίσουμε να έχετε φθηνή ενέργεια, θα δημιουργήσουμε ξανά υποδομές, θα δώσουμε ελπίδα στους εργαζόμενους» δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας που πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Βασιλιά Κάρολο.
Keir Starmer, Labour Party, Vretania, Britain, UK, United Kingdom
ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογικός θρίαμβος των Εργατικών: Νίκη με πλειοψηφία 170 εδρών στη Βουλή

Το exit poll δείχνει ότι οι Εργατικοί πετυχαίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία τους από το 1997, κερδίζοντας 410 έδρες. Συντριβή για τους Συντηρητικούς με μόλις 131 έδρες. Νέος πρωθυπουργός ο Κιρ Στάρμερ.