ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
Καταστροφή δομών στην Ουκρανία μετά τον πόλεμο. Οι υποδομές έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

ΥΠΕΞ Ουκρανίας: Καμιά ειρηνευτική συμφωνία χωρίς τη συμμετοχή του Κιέβου

Σε περίπτωση που η Ρωσία προσκληθεί να συμμετάσχει σε μια διάσκεψη για την Ουκρανία, η συμμετοχή της θα πρέπει να είναι ουσιαστική και να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα που θα φέρουν πιο κοντά την ειρήνη.

Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα επανέλαβε ότι οποιαδήποτε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία θα πρέπει να επιτευχθεί με την ενεργή συμμετοχή του Κιέβου και να είναι ευθυγραμμισμένη με το ειρηνευτικό σχέδιο που παρουσίασε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η θέση μας είναι: Καμιά συμφωνία για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία», τόνισε ο Ντμίτρο Κουλέμπα στην ουκρανική τηλεόραση.

Συμπλήρωσε ότι σε περίπτωση που η Ρωσία προσκληθεί να συμμετάσχει σε μια διάσκεψη για την Ουκρανία, η συμμετοχή της θα πρέπει να είναι ουσιαστική και να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα που θα φέρουν πιο κοντά την ειρήνη. Στη σύνοδο που διεξήχθη τον προηγούμενο μήνα στην Ελβετία, η Ρωσία δεν ήταν προσκεκλημένη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ καλεί Κινέζο ομόλογο στο Κίεβο, Πεκίνο προσφέρει βοήθεια

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Σιμπίχα κάλεσε τον Κινέζο ομόλογό του στο Κίεβο, τονίζοντας τον ρόλο της Κίνας στην ειρήνη με τη Ρωσία. Το Πεκίνο εξέφρασε προθυμία για ανθρωπιστική βοήθεια και συνέχιση του διαλόγου στην ουκρανική κρίση.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα στηρίζει Ουκρανία και επιδιώκει αποκατάσταση σχέσεων με Ρωσία

Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία ως αρχή υπεράσπισης των συνόρων, τόνισε η Λάνα Ζωχιού, απαντώντας στον Ρώσο ΥΠΕΞ. Εμφανίστηκε ανοιχτή σε αποκατάσταση σχέσεων όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Θεμιτοί στόχοι οι ξένες δυνάμεις στην Ουκρανία για τη Ρωσία

Η Ρωσία προειδοποιεί πως κάθε ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων ή υποδομών στην Ουκρανία θα θεωρηθεί ως ξένη επέμβαση και νόμιμος στόχος, ενώ επαινεί τις προσπάθειες Τραμπ για ειρήνη, σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ.
Σεργκέι Λαβρόφ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Δηλώσεις Λαβρόφ-Κρεμλίνου για Μολδαβία και Ουκρανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία δεν έχει λάβει ακόμη έγγραφα από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη για την Ουκρανία και ζήτησε την απελευθέρωση Ρώσων ναυτικών που συνελήφθησαν από τις ΗΠΑ σε δεξαμενόπλοιο συνδεόμενο με τη Βενεζουέλα.
Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

«Καρφιά» της Ρωσίας για το βρετανικό σχέδιο για πυραύλους στην Ουκρανία

Η Βρετανία σχεδιάζει να βοηθήσει την Ουκρανία στην ανάπτυξη του βαλλιστικού πυραύλου Nightfall, κάτι που, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα, δεν συμβάλλει στην ειρήνη, αλλά ενισχύει τις ουκρανικές πολεμικές δυνατότητες.
Σημαίες Πολωνίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα ζητά από Πολωνία άμεση απελευθέρωση συλληφθέντα αρχαιολόγου

Η Ρωσία κάλεσε τον Πολωνό πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με τη σύλληψη Ρώσου αρχαιολόγου, ζητώντας άμεση απελευθέρωση και απορρίπτοντας ως «εξωφρενικές» τις ουκρανικές κατηγορίες για παράνομες ανασκαφές στην Κριμαία.