ΓΔ: 2231.88 -0.13% Τζίρος: 148.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:09:42
Μετανάστες
Φωτο: Shutterstock

Ανοίγει τα σύνορα για τους πρόσφυγες η Τουρκία

Για ανικανότητα ελέγχου των προσφυγικών ροών κάνει λόγο η Άγκυρα, λίγο μετά τις δηλώσεις στο Reuters για απόφαση ανοίγματος των συνόρων στους Σύρους.

«Η Τουρκία παραμένει δεσμευμένη στην τρέχουσα πολιτική της στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά δεν είναι πλέον σε θέση να συγκρατήσει την εντεινόμενη ροή των προσφύγων από τη Συρία», υποστήριξε ο Εμέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

«Η πολιτική της Τουρκίας παραμένει αμετάβλητη, αλλά η χώρα δεν μπορεί πλέον να συγκρατεί τη μαζική εισροή (προσφύγων) από την Ιντλίμπ στα σύνορά της», τόνισε ο Τσελίκ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο Τσελίκ φάνηκε να προσπαθεί να ανασκευάσει με αυτή την τοποθέτηση δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters τουρκικών κυβερνητικών πηγών κατά τις οποίες η Άγκυρα αποφάσισε μετά την κλιμάκωση στην Ιντλίμπ να επιτρέπει πλέον σε Σύρους πρόσφυγες να περνούν από το έδαφός της προς χώρες της Ευρώπης, αψηφώντας την Κοινή Δήλωση Τουρκίας-ΕΕ για το Προσφυγικό, όπως είναι η επίσημη ονομασία της διμερούς συμφωνίας του 2016.

Νωρίτερα σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχία Χατάι της Τουρκίας έδωσε νεότερο απολογισμό του χθεσινού αεροπορικού βομβαρδισμού για τον οποίο η Άγκυρα κατηγόρησε τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ, λέγοντας ότι σκοτώθηκαν 33 Τούρκοι στρατιωτικοί και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλήθος σε απεργία
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση με δακρυγόνα σε απεργία ανθρακωρύχων στην Άγκυρα

Ένταση στην Άγκυρα καθώς η αστυνομία εμπόδισε ανθρακωρύχους της Doruk Madencilik που έκαναν απεργία πείνας να φτάσουν στο Υπουργείο Ενέργειας. Οι εργάτες ζητούν δεδουλευμένα και εργασιακά δικαιώματα, διαμαρτυρόμενοι δυναμικά.
Αεροσκάφος Sky Express
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα–Τουρκία: Ανάπτυξη αεροπορικών και τουριστικών συνεργειών

Σε εκδήλωση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, Έλληνες αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της SKY Express τόνισαν τη σημασία της ενίσχυσης αεροπορικών συνδέσεων και τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας για στενότερους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.
Κτήριο Αυστριακού Κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Βρέθηκε άγαλμα 2 μέτρων της Αθηνάς στη Λαοδίκεια

Ένα άγαλμα της θεάς Αθηνάς ύψους 2 μέτρων από λευκό μάρμαρο βρέθηκε στην αρχαία πόλη Λαοδικεία, στο Παμούκαλε Τουρκίας, κατά τις ανασκαφές στο Δυτικό Θέατρο. Το άγαλμα αποκαλύφθηκε από την αρχαιολογική ομάδα.
Σημαίες Ελλάδας Ισραήλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικές πηγές: Οι συμμαχίες μας δεν χρειάζονται έγκριση τρίτων

Ανώτατη διπλωματική πηγή δηλώνει πως οι συμμαχίες της Ελλάδας δεν χρειάζονται έγκριση τρίτων, σχολιάζοντας τις τουρκικές αντιδράσεις στη συνεργασία με το Ισραήλ και υπογραμμίζοντας τα ελληνικά επιχειρήματα έναντι τουρκικών αξιώσεων.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία Ερντογάν-Σταϊνμάγερ για διμερείς σχέσεις και διεθνείς εξελίξεις

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάιερ συνομίλησαν τηλεφωνικά, εστιάζοντας στις διμερείς σχέσεις, καθώς και σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.
Σημαία Τουρκίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων κάτω των 15 στα social media με νέο νόμο

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο που απαγορεύει τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε άτομα κάτω των 15 ετών, ενώ οι πλατφόρμες υποχρεώνονται σε επαλήθευση ηλικίας και γρήγορη παρέμβαση σε επιβλαβές περιεχόμενο.