ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Σχεδόν εννεαπλάσια τα κρούσματα του κορονοϊού εκτός Κίνας

Ο απολογισμός της επιδημίας του νέου κοροναϊού ξεπέρασε σήμερα τους 3.000 θανάτους παγκοσμίως και συνεχίζει να έχει σοβαρές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε σήμερα γνωστό ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του Covid-19 που καταγράφηκαν παγκοσμίως τις τελευταίες 24 ώρες είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην Κίνα.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, καταγράφηκαν σχεδόν εννεαπλάσια κρούσματα του Covid-19 εκτός της Κίνας σε σύγκριση με την Κίνα» δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Στην Κίνα, όπου ο ιός εμφανίστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να μειώνεται, επισήμανε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, υπογραμμίζοντας πως 206 κρούσματα ανακοινώθηκαν στον ΠΟΥ σήμερα, ήτοι ο μικρότερος αριθμός από τις 22 Ιανουαρίου. Μονάχα 8 κρούσματα έχουν καταγραφεί εκτός της επαρχίας Χουμπέι, της εστίας της επιδημίας. Εκτός της Κίνας, έχουν καταγραφεί συνολικά 8.739 κρούσματα σε 61 χώρες, με 127 θανάτους.

Ο απολογισμός της επιδημίας του νέου κοροναϊού ξεπέρασε σήμερα τους 3.000 θανάτους παγκοσμίως και συνεχίζει να έχει σοβαρές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι επιδημίες στη Νότια Κορέα, την Ιταλία, το Ιράν και την Ιαπωνία «αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία μας» τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Στο Ιράν, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έστειλε σήμερα μια πρώτη ομάδα γιατρών και τόνους ιατρικού εξοπλισμού, ενώ ένα μέλος του προσωπικού του στη χώρα βγήκε θετικό στον ιό, ανακοίνωσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι ο ασθενής αυτός «έχει εμφανίσει ήπια συμπτώματα».

Σήμερα, το Ιράν απέρριψε την προσφορά των ΗΠΑ να βοηθήσουν στη μάχη κατά της ασθένειας υπό την προϋπόθεση η Τεχεράνη να υποβάλει το σχετικό αίτημα.

Σχολιάζοντας την αμερικανική πρόταση, ο διευθυντής του ΠΟΥ υπογράμμισε «τη σημασία της αλληλεγγύης την παρούσα στιγμή». Ο κοροναϊός είναι ένας «κοινός εχθρός και πρέπει να είμαστε ενωμένοι», σημείωσε.

Στη Νότια Κορέα, σχεδόν 600 νέα κρούσματα του Covid-19 καταγράφηκαν, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ασθενών από τον νέο κοροναϊό να ανέρχεται στους 4.300, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές της χώρας. Γεγονός που σημαίνει ότι αυτή η χώρα κατέγραψε πάνω από τα μισά κρούσματα εκτός της Κίνας, σχολίασε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Κοινή επιχείρηση Κίνας, ΗΠΑ και ΗΑΕ: 276 συλλήψεις για ψηφιακή απάτη στο Ντουμπάι

Σε κοινή επιχείρηση Κίνας, ΗΠΑ και ΗΑΕ συνελήφθησαν 276 άτομα για τηλεπικοινωνιακές απάτες που δρούσαν στο Ντουμπάι, καταστρέφοντας εννέα κρησφύγετα. Τα θύματα εξαπατήθηκαν μέσω ψεύτικων επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Αναβαθμίζει τους κανονισμούς για ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας

Η Κρατική Διοίκηση Ρύθμισης Αγοράς της Κίνας παρουσίασε πλάνο για το 2026 με 34 δράσεις υπέρ δίκαιου ανταγωνισμού, καινοτομίας και ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα, βελτιώνοντας το νομικό πλαίσιο και τις ρυθμιστικές υπηρεσίες.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Κίνα στις 19-20 Μαΐου, σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Κίνα στις 19-20 Μαΐου για συνομιλίες με τον Σι Τζινπίνγκ σχετικά με την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ρωσίας-Κίνας και την ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά θέματα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα-ΗΠΑ: Συμφωνία για πλήρη τήρηση των εμπορικών συμφωνιών

Κίνα και ΗΠΑ θα συνεχίσουν την εφαρμογή όλων των υφιστάμενων εμπορικών συμφωνιών και θα ιδρύσουν συμβούλια για το εμπόριο και τις επενδύσεις, μετά τη συνάντηση Σι Τζινπίνγκ-Τραμπ στο Πεκίνο, σύμφωνα με το κινεζικό ΥΠΕΞ.