ΓΔ: 802.6 1.29% Τζίρος: 72.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επιτάσσει τις ιατρικές μάσκες η γαλλική κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της μάχης κατά του νέου κοροναϊού. η γαλλική κυβέρνηση με απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν θα επιτάξει τις μάσκες προστασίας για να διασφαλιστεί η πρόσβαση των εργαζομένων στον τομέα υγείας και των ασθενών σε αυτά τα προϊόντα.

Η Γαλλία, καθώς έχουν ήδη καταγραφεί τέσσερις θάνατοι και περισσότερα από 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα, προετοιμάζεται για μεγαλύτερη εξάπλωση του νέου κοροναϊού, με την γαλλική κυβέρνηση να επιτάσσει τις μάσκες προστασίας.

Ένα μέτρο που είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η Γαλλία είναι μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία, που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία της covid-19.

Το σχετικό διάταγμα «σχετικό με τις απαραίτητες επιτάξεις στο πλαίσιο της μάχης ενάντια στην covid-19» δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και έχει στόχο να διασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που μολύνονται από τον SARS-CoV-2. Για τον λόγο αυτό επιτάσσονται ως τις 31 Μαΐου όλα τα αποθέματα προστατευτικών μασκών.

Το μέτρο είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος Μακρόν στο Twitter χθες Τρίτη προκειμένου να απαντήσει στην ανησυχία του υγειονομικού προσωπικού της Γαλλίας το οποίο φοβάται ότι δεν θα μπορεί να προμηθεύεται τις προστατευτικές μάσκες που είναι απαραίτητες για το επάγγελμά του.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ