ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Κίνα επενδύει 20,7 δισ. για την αποκατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας

Η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας έχει διαθέσει δάνεια 20,7 δισ. δολαρίων για την αποκατάσταση της λειτουργίας των γραμμών παραγωγής με το Πεκίνο να επενδύει στην σταθεροποίηση της οικονομίας σε έξι κεντρικούς τομείς.

Η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας (CDB), η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες που προωθούν την εφαρμογή κεντρικών πολιτικών του Πεκίνου, προσέφερε περισσότερη οικονομική υποστήριξη στις επιχειρήσεις που έχουν να υλοποιήσουν μεγάλα επενδυτικά προγράμματα, ώστε αυτές να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που έχουν από το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Από τις 28 Φεβρουαρίου, η αναφερόμενη τράπεζα έχει διαθέσει δάνεια οικονομικού ύψους 144,1 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 20,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για την αποκατάσταση της λειτουργίας των γραμμών παραγωγής και 26 δισεκατομμυρίων γουάν για τον έλεγχο της επιδημίας, σύμφωνα με την CDB.

Παράλληλα, το Πεκίνο θα προχωρήσει σε βελτίωση των μηχανισμών συντονισμού για τη σταθεροποίηση της οικονομίας σε έξι κεντρικούς τομείς: σταθερότητα στην εργασία, στα χρηματοοικονομικά, στο εξωτερικό εμπόριο, στις ξένες επενδύσεις, στις εσωτερικές επενδύσεις, αλλά και αναφορικά με τις προσδοκίες της αγοράς.

Ο κεντρικός στόχος των κινήσεων εντοπίζεται στην αποτελεσματική αντίδραση κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, αλλά και στη σταθερή οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Τις αποφάσεις έλαβε το κεντρικό κυβερνητικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ