ΓΔ: 818.06 0.36% Τζίρος: 33.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:31:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σήμα κινδύνου από την Τράπεζα της Ιαπωνίας για τον αντίκτυπο του κοροναϊού

Το ξέσπασμα του κοροναϊού θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην ιαπωνική οικονομία, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Χαρουχίκο Κουρόντα, τονίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει τα «κατάλληλα μέτρα».

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας Χαρουχίκο Κουρόντα δήλωσε σήμερα πως το ξέσπασμα του κοροναϊού θα μπόρούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ιαπωνική οικονομία, όμως η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι έτοιμη να λάβει τα «κατάλληλα μέτρα» για να στηρίξει την εύθραυστη ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Τα σχόλια του έγιναν καθώς οι φόβοι για ύφεση ασκούν πιέσεις στην Τράπεζα της Ιαπωνίας να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων κεντρικών τραπεζών και να ενισχύσει τα μέτρα στήριξης της οικονομίας κατά τη συνεδρίασή της για τα επιτόκια αυτό τον μήνα.

Η ιαπωνική οικονομία αναμενόταν να ανακάμψει το τρέχον τρίμηνο, αλλά η επιδημία έχει πλήξει τις εξαγωγές και την κατανάλωση μέσω της μείωσης του αριθμού Κινέζων τουριστών, δήλωσε ο Κουρόντα στο Κοινοβούλιο. «Εάν παραταθεί η επιδημία, μπορεί επίσης να επηρεαστεί η παραγωγή», δήλωσε. «Χρειάζεται να έχουμε υπόψιν ότι ο αντίκτυπος από την επιδημία μπορεί να είναι μεγάλος», δήλωσε ο Κουρόντα, προσθέτοντας ότι έχει ήδη πληγεί το καταναλωτικό κλίμα.

Τα σχόλιά του αποτυπώνουν την αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των αξιωματούχων της τράπεζας για τον αντίκτυπο από την επιδημία. Η οικονομία ήδη πλήττεται από την περυσινή αύξηση του φόρου πωλήσεων και τις φυσικές καταστροφές που προκάλεσαν αναταραχή στην παραγωγή.

Οι ισχυρές κεφαλαιακές και κρατικές δαπάνες συνεχίζουν να στηρίζουν την ανάπτυξη, αλλά η ανάκαμψη εξαρτάται κυρίως από το πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να περιοριστεί η επιδημία, δήλωσε ο Κουρόντα. «Θα παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις στην οικονομία και την αγορά και θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα εάν χρειαστεί», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώθηκε η Εβδομάδα Μόδας του Τόκιο λόγω του κοροναϊού

Το μεγαλύτερο γεγονός μόδας στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας δεν είναι το πρώτο που επηρεάζεται από την εξάπλωση του κοροναϊού. Οι Εβδομάδες Μόδας στη Σαγκάη, το Πεκίνο και τη Σεούλ έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί.
ΔΙΕΘΝΗ

Επιβάτες του Diamond Princess άρχισαν να αποβιβάζονται στην Ιαπωνία

Αυτοί που άρχισαν την αποβίβαση είναι επιβάτες οι εργαστηριακές εξετάσεις στα δείγματα των οποίων επέστρεψαν αρνητικές, δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα του κοροναϊού και δεν είχαν επαφή με φορείς του.
astrazeneca-emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και στους άνω των 65 ετών

«Στα τέλη Μαρτίου θα έχουμε πραγματοποιήσει στην πρωτεύουσα συνολικά 280.000 πρώτους εμβολιασμούς και πάνω από 109.000 εμβολιασμούς με τη δεύτερη δόση» επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Υγείας της Βιέννης.