ΓΔ: 2231.88 -0.13% Τζίρος: 148.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:09:42
Φώτο: Shutterstock

Θερμό επεισόδιο στην τουρκική βουλή μετά από ομιλία βουλευτή που κατηγόρησε τον Ερντογάν

Σκηνικό από ταινία θύμιζε η τουρκική βουλή όταν βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια μετά από ομιλία μέλους του κοινοβουλίου που κατηγόρησε τον Ερντογάν για ασέβεια απέναντι στους Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Συρία.

Στα χέρια πιάστηκαν σήμερα βουλευτές του τουρκικού κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια ομιλίας ενός βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος νωρίτερα κατηγόρησε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ασέβεια απέναντι στους Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Συρία.

Δεκάδες βουλευτές μπήκαν στην μάχη, κάποιοι σκαρφάλωσαν στα έδρανα ή έριχναν γροθιές, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να σταματήσουν τον χαμό, σύμφωνα με βίντεο του περιστατικού.

Ο Ένγκιν Οζκότς, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), είχε κατηγορήσει τον Τούρκο πρόεδρο σε μια συνέντευξη Τύπου και με αναρτήσεις του στο twitter ότι δεν σεβάστηκε τους Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Επίσης κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι επέδειξε ανευθυνότητα στέλνοντας στρατό σε μια εμπόλεμη ζώνη χωρίς αεροπορική κάλυψη. Ο πρόεδρος της Βουλής Μουσταφά Σεντόπ καταδίκασε τις δηλώσεις του αντιπολιτευόμενου βουλευτή.

Εισαγγελείς της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για υποτιθέμενη προσβολή του προέδρου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλήθος σε απεργία
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση με δακρυγόνα σε απεργία ανθρακωρύχων στην Άγκυρα

Ένταση στην Άγκυρα καθώς η αστυνομία εμπόδισε ανθρακωρύχους της Doruk Madencilik που έκαναν απεργία πείνας να φτάσουν στο Υπουργείο Ενέργειας. Οι εργάτες ζητούν δεδουλευμένα και εργασιακά δικαιώματα, διαμαρτυρόμενοι δυναμικά.
Αεροσκάφος Sky Express
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα–Τουρκία: Ανάπτυξη αεροπορικών και τουριστικών συνεργειών

Σε εκδήλωση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, Έλληνες αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της SKY Express τόνισαν τη σημασία της ενίσχυσης αεροπορικών συνδέσεων και τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας για στενότερους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.
Κτήριο Αυστριακού Κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Βρέθηκε άγαλμα 2 μέτρων της Αθηνάς στη Λαοδίκεια

Ένα άγαλμα της θεάς Αθηνάς ύψους 2 μέτρων από λευκό μάρμαρο βρέθηκε στην αρχαία πόλη Λαοδικεία, στο Παμούκαλε Τουρκίας, κατά τις ανασκαφές στο Δυτικό Θέατρο. Το άγαλμα αποκαλύφθηκε από την αρχαιολογική ομάδα.
Σημαίες Ελλάδας Ισραήλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικές πηγές: Οι συμμαχίες μας δεν χρειάζονται έγκριση τρίτων

Ανώτατη διπλωματική πηγή δηλώνει πως οι συμμαχίες της Ελλάδας δεν χρειάζονται έγκριση τρίτων, σχολιάζοντας τις τουρκικές αντιδράσεις στη συνεργασία με το Ισραήλ και υπογραμμίζοντας τα ελληνικά επιχειρήματα έναντι τουρκικών αξιώσεων.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία Ερντογάν-Σταϊνμάγερ για διμερείς σχέσεις και διεθνείς εξελίξεις

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάιερ συνομίλησαν τηλεφωνικά, εστιάζοντας στις διμερείς σχέσεις, καθώς και σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.
Σημαία Τουρκίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων κάτω των 15 στα social media με νέο νόμο

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο που απαγορεύει τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε άτομα κάτω των 15 ετών, ενώ οι πλατφόρμες υποχρεώνονται σε επαλήθευση ηλικίας και γρήγορη παρέμβαση σε επιβλαβές περιεχόμενο.