ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Αξιωματούχος της ΕΕ καλεί για επιπλέον κονδύλια στην Τουρκία για το προσφυγικό

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς ζήτησε την δέσμευση των κρατών μελών για να δώσουν νέα χρηματοδότηση για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία όταν εξαντληθούν τα υπάρχοντα κονδύλια.

Την χορήγηση επιπλέον χρηματοδότησης στην Τουρκία για τους Σύρους πρόσφυγες, μόλις εξαντληθούν τα υπάρχοντα κονδύλια των 6 δισ. ευρώ που δίνει η ΕΕ ζήτησε από τα κράτη μέλη της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς.

«Δεν μπορούμε απλά να αποσυρθούμε όταν τελειώσει η υπάρχουσα χρηματοδότηση. Η επιβίωση ανθρώπων εξακολουθεί να εξαρτάται από τη στήριξη που τους παρέχουμε», δήλωσε ο Λέναρτσιτς στη γερμανική εφημερίδα FAZ. «Το έργο μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι «έτοιμη να εξετάσει πρόσθετη βοήθεια» για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία και καλεί τα κράτη μέλη να «εγγυηθούν επιπλέον χρηματοδότηση», τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Σύμφωνα με την FAZ, δύο προγράμματα βοήθειας προς τους πρόσφυγες αναμένεται να στερέψουν από χρήματα τους ερχόμενους μήνες.

Νωρίτερα σήμερα, ευρωπαϊκές πηγές τόνισαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Κομισιόν είναι έτοιμη να παράσχει επιπλέον βοήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία και να λάβει και άλλα μέτρα για την αποκλιμάκωση των εντάσεων με την Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Απειλές Τουρκίας προς μετανάστες: φυλακή ή Ελλάδα

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoνοϊού στα νησιά του Αιγαίου και η προώθηση μεταναστών υπό την πίεση των τουρκικών αρχών στις ακτές τα δυο κύρια θέματα της επισκόπησης του γερμανικού Τύπου.
ΔΙΕΘΝΗ

Μικρότερη οικονομική βοήθεια στην Τουρκία αν δεν σταματήσει τους εκβιασμούς

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν ανέφερε πως η Τουρκία μπορεί να λάβει μικρότερο πακέτο οικονομικής βοήθειας για τους πρόσφυγες εάν δεν εγκαταλείψει τις πολιτικές εκβιασμού.