ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Starbucks σταματάει να δέχεται ποτήρια πολλαπλών χρήσεων

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού, η διεθνής αλυσίδα καφέ Starbucks δεν θα δέχεται τα επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια αλλά θα τηρήσει την δέσμευση της για έκπτωση σε όποιον το έχει μαζί του.

Προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού, η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο, η Starbucks σταμάτησε να δέχεται επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια από τους πελάτες της, αν και πάλι θα τηρήσει τη δέσμευσή της να προσφέρει έκπτωση σε όποιον το έχει μαζί του.

Εταιρίες σε όλο τον κόσμο αναγκάζονται να επανεξετάσουν τον τρόπο λειτουργίας τους προκειμένου να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού που πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα, με κάποιες εξ αυτών να αναστέλλουν τα επιχειρηματικά ταξίδια, να δημιουργούν αποθέματα προϊόντων και να ζητούν από τους υπαλλήλους τους να εργαστούν από το σπίτι.

Για τη Starbucks αυτό σημαίνει ότι σταματά η χρήση προσωπικών ποτηριών καφέ ή ποτηριών θερμός στα καταστήματά της για προληπτικούς λόγους.

Οι αλυσίδες καφέ τα τελευταία χρόνια ενθαρρύνουν τους πελάτες να φέρνουν τα δικά τους επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια ή ποτήρια θερμός για να μειωθεί ο αριθμός των χάρτινων ποτηριών και πλαστικών καπακίων που καταλήγουν στα σκουπίδια. Πολλές άλλες προσφέρουν εκπτώσεις ή αυξημένους πόντους επιβράβευσης πελατών για να προωθήσουν την τάση αυτή.

«Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τις υπάρχουσες εκπτώσεις για όποιον φέρνει το προσωπικό του ποτήρι», ανέφερε η Starbucks. «Ως αποτέλεσμα, αναστέλλουμε επίσης την επιβάρυνση των 5 πενών (Ηνωμένων Βασίλειο) και 5 λεπτών (Γερμανία) για τα χάρτινα ποτήρια, δεδομένου ότι η απόφαση αυτή αποτρέπει τους πελάτες να επιλέξουν επαναχρησιμοποιούμενα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ