ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Επιδρομή στα σούπερ μάρκετ Ρώμης και Νάπολης έκαναν χθες οι Ιταλοί

Πατάτες, μπισκότα, γάλα, ζάχαρη αλλά και σαπούνια και αντισηπτικά φεύγουν πρώτα από τα ράφια, σαν σε καιρό πολέμου, δήλωσε ένας καταστηματάρχης που ρωτήθηκε από το πρακτορείο Ansa.

Επιδρομή στα σούπερ μάρκετ της Ρώμης και της Νάπολης έκαναν χθες Δευτέρα το βράδυ οι Ιταλοί ανήσυχοι μετά την ανακοίνωση του προεδρικού διατάγματος, βάσει του οποίου από σήμερα απαγορεύονται σε όλη την Ιταλία οι μη απαραίτητες μετακινήσεις προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Υπάλληλοι βρίσκονταν στην είσοδο των σούπερ μάρκετ για να ρυθμίζουν την είσοδο των καταναλωτών, οι οποίοι έκαναν με ηρεμία ουρά έξω από τις πόρτες με τα καρότσια τους.

Πατάτες, μπισκότα, γάλα, ζάχαρη αλλά και σαπούνια και αντισηπτικά φεύγουν πρώτα από τα ράφια, σαν σε καιρό πολέμου, δήλωσε ένας καταστηματάρχης που ρωτήθηκε από το πρακτορείο Ansa.

Οι τίτλοι των ιταλικών εφημερίδων σήμερα είναι χαρακτηριστικοί της κατάστασης: «Η Ιταλία κλειστή», «Όλοι στο σπίτι», «Πλήρης προστασία», «Όλα κλειστά».

Χθες το βράδυ η ιταλική κυβέρνηση ξέδωσε συγκεκριμένη διευκρίνιση για τα σούπερ μάρκετ, τονίζοντας ότι θα παραμείνουν ανοικτά και θα ανεφοδιάζονται «τακτικά», ενώ συνέστησε στους πολίτες να «μην σπεύδουν να προμηθευτούν τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μπορούν να αγοράσουν τις επόμενες ημέρες».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε χθες διάταγμα με το οποίο επεκτείνει τα περιοριστικά, προληπτικά μέτρα που υιοθετήθηκαν την Κυριακή στη βόρεια Ιταλία σε όλη τη χώρα «προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού» SARS-CoV-2.

Ο Κόντε υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πλέον μία «κόκκινη ζώνη» στον βορρά, αλλά όλη η Ιταλία θα γίνει «προστατευόμενη ζώνη». Οι Ιταλοί θα πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, πέραν από αυτές που κάνουν για να πάνε στην εργασία τους, να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα, ενώ απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανοραμική θέα Μαδρίτης
ΔΙΕΘΝΗ

Μαδρίτη: Προσωρινός έλεγχος συνόρων για ταξιδιώτες από Ιταλία

Η Ισπανία επαναφέρει προσωρινά ελέγχους διαβατηρίων σε αεροδρόμια και λιμάνια για ταξιδιώτες από Ιταλία, αντιδρώντας στα μέτρα της Ρώμης λόγω αυξημένων μεταναστευτικών ροών. Τα μέτρα ισχύουν έως 7 Σεπτεμβρίου.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι απορρίπτει εξωτερικές παρεμβάσεις

Η Ιταλία απέρριψε το ισπανικό αίτημα για άρση της προσωρινής αναστολής της Συνθήκης Σένγκεν, τονίζοντας πως αποφάσεις που αφορούν εθνική ασφάλεια και σύνορα δεν υπαγορεύονται απ' έξω και παραμένει στάση έως τουλάχιστον τις 15 Αυγούστου.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισπανία κάλεσε την Ιταλία να επαναφέρει τη Σένγκεν έως 9 Αυγούστου

Η Ισπανία ζήτησε από την Ιταλία να επαναφέρει άμεσα τη Συμφωνία Σένγκεν, αλλιώς θα λάβει αντίμετρα για την προστασία των πολιτών της, τονίζοντας ότι η Ιταλία έχει τις περισσότερες παράτυπες εισόδους τα τελευταία χρόνια.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Σύλληψη 16χρονου κοντά στη Φλωρεντία για τρομοκρατική προπαγάνδα

Ιταλός 16χρονος συνελήφθη κοντά στη Φλωρεντία, κατηγορούμενος για προπαγάνδα υπέρ του ISIS και υποκίνηση σε εγκλήματα λόγω διακρίσεων. Σε σελίδες του βρέθηκαν τζιχαντιστικό και νεοναζιστικό υλικό, καθώς και βίντεο υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ρεκόρ 48°C φέτος, το πιο ζεστό καλοκαίρι του αιώνα

Το φετινό καλοκαίρι είναι το θερμότερο στην Ιταλία τον τελευταίο αιώνα, με ρεκόρ θερμοκρασίας 48°C στη Νάπολη, θύματα καύσωνα και έντονη ξηρασία. Αγρότες ζητούν βοήθεια, ενώ μέτρα λαμβάνονται για την προστασία των ηλικιωμένων.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Η παύση της Σένγκεν δεν στρέφεται κατά της Ισπανίας

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι υπογράμμισε ότι η παύση της Συμφωνίας Σένγκεν δεν στρέφεται κατά της Ισπανίας, αλλά αποτελεί οργανωτικό και προληπτικό μέτρο για την εθνική ασφάλεια, εκφράζοντας αλληλεγγύη προς την Ισπανία.