ΓΔ: 2061.69 0.26% Τζίρος: 203.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Trump
APE

Ο Τραμπ ελπίζει σε μια "εξαίρετη" συμφωνία με τη Βρετανία μετά το Brexit

Μια εξαίρετη εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν το τελευταίο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ευελπιστεί να συνάψει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καταλήξει σε μια «εξαίρετη» εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο όταν το τελευταίο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Εργαζόμαστε στενά με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για μια εξαίρετη εμπορική συμφωνία», δήλωσε ο Τραμπ από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απηύθυνε επίσης προειδοποίηση προς την Κίνα λέγοντας πως ο καιρός των «καταχρήσεων» στον εμπορικό τομέα «έχει παρέλθει» και κάλεσε το Πεκίνο να προστατεύσει «τον δημοκρατικό τρόπο ζωής» του Χονγκ Κονγκ.

«Στη διάρκεια των χρόνων αυτών οι καταχρήσεις» στο διεθνές εμπόριο «είχαν γίνει ανεκτές, είχαν αγνοηθεί, αν όχι ενθαρρυνθεί», είπε επιρρίπτοντας την ευθύνη γι΄αυτό στην «παγκοσμιοποίηση». «Σε ό,τι αφορά την Αμερική, αυτές οι ημέρες έχουν παρέλθει».

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών διαβεβαίωσε επίσης ότι θα παρακολουθεί «από πολύ κοντά» τον τρόπο με τον οποίο η Κίνα διαχειρίζεται την κρίση στο Χονγκ Κονγκ. «Ο κόσμος περιμένει σθεναρά η κινεζική κυβέρνηση να σεβαστεί τη δεσμευτική συνθήκη της» και να «προστατεύσει την ελευθερία» και τον «δημοκρατικό τρόπο ζωής» της πρώην βρετανικής επαρχίας, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κίνηση «καλής θέλησης» από Τραμπ για την λήξη του εμπορικού πολέμου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ γνωστοποίησε ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να αναβάλει την εφαρμογή υψηλότερων τελωνειακών δασμών σε εισαγόμενα αγαθά κινεζικής προέλευσης αξίας 250 δισ. δολαρίων για 15 ημέρες
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ουκρανία να δεχθεί ειρηνευτική συμφωνία μέχρι 27 Νοεμβρίου

Ο Τραμπ δήλωσε πως θεωρεί κατάλληλη ημερομηνία την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου για να αποδεχτεί η Ουκρανία το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, ενώ τόνισε ότι αν συνεχιστούν οι μάχες, η Ουκρανία θα χάσει εδάφη που θα παραχωρούσε στη Ρωσία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θέλω συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία έως την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θεωρεί την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου ως την κατάλληλη προθεσμία για την Ουκρανία ώστε να αποδεχτεί την αμερικανική ειρηνευτική πρόταση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης εάν χρειαστεί.