ΓΔ: 2606.02 0.93% Τζίρος: 93.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:51:37
Φωτο: Pixabay

Κλείνει για το κοινό το Καπιτώλιο μετά από κρούσμα κορονοϊού

Το Καπιτώλιο, κλείνει προσωρινά τις πύλες του για το κοινό, «προληπτικά», καθώς ένας υπάλληλος γερουσιαστού προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Κλειστό μέχρι νεωτέρας και το Ανώτατο Δικαστήριο.

Κλείνει προληπτικά τις πύλες του το Καπιτώλιο για τους τουρίστες μέχρι την 1η Απριλίου καθώς ένας υπάλληλος γερουσιαστού βρέθηκε θετικός σε κρούσμα του νέου κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι ασφαλείας πλέον μόνο συγκεκριμένα άτομα θα έχουν άδεια να εισέλθουν στην έδρα του αμερικανικού Κογκρέσου, ενώ και το Ανώτατο Δικαστήριο που βρίσκεται απέναντι θα κλείσει προληπτικά μέχρι νεωτέρας.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το όρο των 1.300 κρουσμάτων και μετρούν 38 νεκρούς από τον ιό, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

«Ένα μέλος της ομάδας του γραφείου της γερουσιαστού Μαρία Κάντγουελ βρέθηκε θετικός στον Covid-19», ανακοίνωσαν εκπρόσωποι σε ανακοίνωση. Το πρόσωπο αυτό δεν είχε «γνωστή επαφή» με τη γερουσιαστή ή άλλους κοινοβουλευτικούς, διευκρινίζουν. Το γραφείο έκλεισε και όλοι οι εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του θα ελεγχθούν.

Παράλληλα, οι αρμόδιες αρχές για την ασφάλεια στο Καπιτώλιο ανακοίνωσαν ότι «όλες οι (τουριστικές) επισκέψεις» αναστέλλονται από την Πέμπτης έως την 1η Απριλίου. Το Κογκρέσο δέχεται έως πέντε εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

«Λαμβάνουμε αυτή την προσωρινή απόφαση προληπτικά για να προστατεύσουμε την υγεία και την ασφάλεια των υπαλλήλων του Κογκρέσου και του κοινού», έγραψαν οι αξιωματικοί της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Μόνοι οι κοινοβουλευτικοί, οι ομάδες τους, οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και οι επισκέπτες που έρχονται για επαγγελματικά ραντεβού θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα κτίρια.

Οι Δημοκρατικοί και ο Λευκός Οίκος ήταν σε διαπραγματεύσεις σήμερα σε σχέση με μια πρόταση νόμου για την άμβλυνση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας για τους Αμερικανούς, επεκτείνοντας σε όλους αυτούς που θα χρειαστούν την πρόσβαση στα τεστ και στις άδειες ασθενείας σε μια χώρα που δεν έχει ένα καθολικό σύστημα υγείας. Αλλά οι Ρεπουμπλικανοί του Κονγκρέσου ήταν διχασμένοι.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε επίσης σήμερα την αναστολή όλων των τουριστικών επισκέψεων από σήμερα και μέχρι νεωτέρας. Σχεδόν 2.000 άνθρωποι το επισκέπτονται κάθε εβδομάδα. 

Και το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, που βρίσκεται απέναντι από το Κογκρέσο, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό «μέχρι νεωτέρας». Το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο θα διατηρήσει τις «επίσημες δραστηριότητες», δεν διευκρίνισε με ποια μορφή θα διεξάγονται οι ακροάσεις ενώπιον των εννέα δικαστών του, εκ των οποίων δύο 80χρονοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επίσημο αίτημα προς Ρωσία για διευκρινίσεις μετά τον θάνατο σε εργαστήριο πανώλης

Οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα περισσότερες πληροφορίες από τη Ρωσία μετά τον θάνατο εργαζομένης σε εργαστήριο πανώλης στη Σιβηρία, ενώ ο Τραμπ επιθυμεί άμεση επικοινωνία με τον Πούτιν. Οι ρωσικές αρχές διαψεύδουν λήψη ειδικών μέτρων.
Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζήτησαν επίσημα διευκρινίσεις από Ρωσία για θάνατο σε εργαστήριο πανώλης

Οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα επιπλέον πληροφορίες από τη Ρωσία για τον θάνατο εργαζομένης σε εργαστήριο μελέτης της πανώλης στη Σιβηρία, ενώ βρίσκονται σε επαφή και με άλλες χώρες για ανταλλαγή πληροφοριών.
εγκέφαλος και χάπια
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση εγκεφαλικών σε νέους ενήλικες στις ΗΠΑ τα τελευταία 30 χρόνια

Τα εγκεφαλικά επεισόδια διπλασιάστηκαν σε ενήλικες 20-54 ετών στις ΗΠΑ από το 1993 ως το 2020, σύμφωνα με μελέτη στο «Neurology». Η αύξηση αφορά κυρίως στα ισχαιμικά περιστατικά, ενώ βελτιώθηκε η επιβίωση μετά το επεισόδιο.
Ορίζοντας Χάρισμπουργκ Πενσυλβανία
ΔΙΕΘΝΗ

Πενσιλβάνια: Τέταρτο θύμα της επιδημίας ιλαράς στις ΗΠΑ

Στην Πενσιλβάνια, οι αρχές ανακοίνωσαν τον τρίτο και τέταρτο θάνατο από ιλαρά, στη χειρότερη επιδημία των τελευταίων 35 ετών στις ΗΠΑ. Και οι τέσσερις θανόντες ήταν ανεμβολίαστοι, ανάμεσά τους δύο βρέφη, ένας 18χρονος και μία 40χρονη.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ανακοινώνει δασμό 100% στα γενόσημα φάρμακα από Αύγουστο 2028

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι από τον Αύγουστο του 2028 θα επιβληθεί δασμός 100% στα εισαγόμενα γενόσημα φάρμακα, ώστε να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή στις ΗΠΑ, με σταδιακή αύξηση των δασμών από το 2026 και μετά.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Πάνω από 200 ανεξέλεγκτες πυρκαγιές μαίνονται στη χώρα

Πάνω από 200 πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες στον Καναδά, κυρίως στο Οντάριο, επηρεάζοντας την υγεία εκατομμυρίων στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Συνολικά καταγράφονται 893 ενεργές φωτιές, με την κατάσταση να επιδεινώνεται την τελευταία εβδομάδα.