ΓΔ: 1524.67 1.18% Τζίρος: 187.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 DATA
Germany-AFD-Akrodexia
Φωτο: Shutterstock

Το ακροδεξιό AFD ζητάει να σταματήσει η Γερμανία να εξοπλίζει την Ουκρανία

«Θέλουμε ειρήνη στην Ουκρανία. Δεν θέλουμε προμήθειες όπλων, δεν θέλουμε άρματα μάχης, δεν θέλουμε πύραυλους. Δεν θέλουμε Taurus για την Ουκρανία, που θα έκανε τη Γερμανία συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο» είπε η υποψήφια καγκελάριος Αλίσια Βάιντελ.

Η υποψήφια Γερμανίδα καγκελάριος από το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Αλίσια Βάιντελ, δήλωσε, ότι το κόμμα της θέλει να επικρατήσει ειρήνη στην Ουκρανία και ζήτησε να σταματήσει η προμήθεια όπλων στο Κίεβο.

«Θέλουμε ειρήνη στην Ουκρανία. Δεν θέλουμε προμήθειες όπλων, δεν θέλουμε άρματα μάχης, δεν θέλουμε πύραυλους. Δεν θέλουμε Taurus για την Ουκρανία, που θα έκανε τη Γερμανία συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο» είπε η Βάιντελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

H Βάιντελ αποκάλεσε το AfD «κόμμα ειρήνης». Πρόσθεσε ότι όποιος δεν θέλει την σύγκρουση στην Ουκρανία θα πρέπει να ψηφίσει AfD στις επερχόμενες ομοσπονδιακές εκλογές, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν στις 23 Φεβρουαρίου του 2025. Το κόμμα αυτό έχει κατηγορήσει πολλές φορές την σημερινή γερμανική κυβέρνηση για την στάση της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Germania, Alice Weidel, AFD, Germany,
ΔΙΕΘΝΗ

Toν Έλον Μασκ ευχαρίστησε η υποψήφια καγκελάριος του AfD Άλις Βαίντελ

Η επικεφαλής του AfD, τάσσεται υπέρ των κλειστών συνόρων και των «ευρείας κλίμακας υποχρεωτικών επαναπατρισμών», θέλει την πυρηνική ενέργεια, την επαναλειτουργία του Nord Stream 2, ενώ έχει ταχθεί κατά των αιολικών πάρκων.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σολτς επίσημα υποψήφιος καγκελάριος του SPD για τις γερμανικές εκλογές

Μόνο λίγοι αντιπρόσωποι αντιτάχθηκαν στην υποψηφιότητα του, η οποία υποστηρίχθηκε από μια συντριπτική πλειοψηφία για μια νέα θητεία, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος στο Βερολίνο.