ΓΔ: 2253.06 -1.14% Τζίρος: 338.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Ματαιώνει και το Euro 2020 η επιδημία του κορονοϊού

Η διοργάνωση θα καθυστερήσει, προκειμένου να μην υπάρξει αναστάτωση στα εγχώρια πρωταθλήματα και να αποφευχθούν ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ στους συλλόγους, όπως αναφέρεται στο άρθρο.

Την αναβολή του EURO 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα ανακοινώσει αύριο (17/3) η UEFA, όπως αποκαλύπτουν οι «Financial Times». 

Η διοργάνωση θα καθυστερήσει, προκειμένου να μην υπάρξει αναστάτωση στα εγχώρια πρωταθλήματα και να αποφευχθούν ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ στους συλλόγους, όπως αναφέρεται στο άρθρο.

Αμφίβολη δείχνει η διεξαγωγή της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το φετινό καλοκαίρι αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνη, εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Μάλιστα οι διοργανωτές δεν αποκλείουν και την περίπτωση της ακύρωσης κι όχι της αναβολής ή, μετακίνησης της διοργάνωσης.

Ο Ντικ Πάουντ, μέλος της ΔΟΕ σημείωσε μιλώντας στο «Associated Press» ότι υπάρχει ένα «παράθυρο» δύο ή τριών μηνών ώστε να παρθεί η οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή ή όχι της διοργάνωσης. 

Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, που χρονολογούνται από το 1896, ακυρώθηκαν μόνο λόγω πολέμου ενώ και οι Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία συνεχίστηκαν το 2016 παρά το ξέσπασμα του ιού «Zika».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σκιέρ αγώνας διάθλου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Λίζα Βιτότσι εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης μετά το χρυσό στους Ολυμπιακούς

Η Λίζα Βιτότσι χάρισε στην Ιταλία το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο διάθλο, όμως αμφιβάλλει για το μέλλον της, ενώ και η Ντοροτέα Βίρερ αποσύρεται. Η Ιταλίδα πρωταθλήτρια δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει αν θα συνεχίσει.
Ομαδική φωτογραφία εκδήλωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βράβευση Μαρίζας Κωχ και Παναγιώτη Γιαννάκη από την Ένωση Μανιατών

Η Μαρίζα Κωχ και ο Παναγιώτης Γιαννάκης τιμήθηκαν από την Ένωση Απανταχού Μανιατών σε εκδήλωση στο ΣΕΦ, με βραβείο-δρεπάνι για τα 200 χρόνια από τη μάχη του Δυρού, παρουσία πολλών επισήμων και με τοπικά δρώμενα.
Σοφία Ζαχαράκη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Η Ψαρούδα-Μπενάκη τίμησε την χώρα, την πολιτική και την επιστήμη

Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αποχαιρέτησε μέσω ανάρτησης την Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, υπογραμμίζοντας το υποδειγματικό έργο και την προσφορά της στην πολιτική, την επιστήμη και τα δικαιώματα των γυναικών.
κλειστό γυμναστήριο Εκάλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζάκυνθος: Εξαγγέλθηκε νέο κλειστό αθλητικό κέντρο από τον Γ. Βρούτση

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο, όπου ανακοίνωσε ανακατασκευή κερκίδας στο Δημοτικό Στάδιο και νέο κλειστό αθλητικό κέντρο, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.