Φώτο: Shutterstock

Η Ισπανία κρατικοποιεί όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία

Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να περάσουν υπό κρατικό έλεγχο τα ιδιωτικά νοσοκομεία και πάροχοι Υγείας με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε την κρατικοποίηση όλων των νοσοκομείων και των παρόχων υγείας στη χώρα, σε μια ακόμα προσπάθεια να καταπολεμήσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η Guardian, ο υπουργός Υγείας της χώρας Σαλβαντόρ Ίγια ανακοίνωσε την απόφαση του υπουργείου Υγείας, την Δευτέρα πως θα βάλει όλους τους παρόχους Υγείας και τις εγκαταστάσεις τους υπό δημόσιο έλεγχο καθώς συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα. 

Ο Ίγια ανέφερε επίσης πως θα ζητηθεί από τους τεταρτοετείς φοιτητές Ιατρικής στην Ισπανία να βοηθήσουν στις υπηρεσίες Υγείας του κράτους, όπως ανέφερε το Politico, ενώ οι εταιρείες που παρασκευάζουν ιατρικό υλικό θα συντονιστούν με την κυβέρνηση. Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό εκτός Κίνα με την κυβέρνηση να λαμβάνει μια σειρά από αυστηρά μέτρα σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την εξάπλωση της επιδημίας.

Η ισπανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα έθεσε την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κλείνοντας σχολεία, δημόσιους χώρους και λέγοντας στους πολίτες πως μπορούν να βγουν από το σπίτι μόνο για να πάνε στη δουλειά και να αγοράσουν τα απαραίτητα όπως φαγητό και φάρμακα.

«Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα προστατέψει όλους τους πολίτες της και θα εγγυάται τις σωστές συνθήκες ζωής ώστε να επιβραδυνθεί η πανδημία με την λιγότερο δυνατή αναστάτωση» σημείωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Στη Μαδρίτη επίσης έχουν κλείσει εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα, εκτός από τα σουπερ μάρκετ και φαρμακεία. Οι Αρχές χρησιμοποιούν drones για να περιφρουρούν τις κινήσεις των πολιτών, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι την Δευτέρα ήταν 9.191 με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τα 309 άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυση κατά της Iberia για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων προστασίας

Μετά τις εικόνες ενός σχεδόν γεμάτου αεροπλάνου, η ισπανική εθνοφυλακή θα καταθέσει μήνυση εναντίον της αεροπορικής εταιρείας με την κατηγορία πως δεν εφαρμόστηκαν τα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων στην Ισπανία από κορονοϊό

Υπερκορεσμός των μονάδων εντατικής νοσηλείας καταγράφεται στην Ισπανία με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται καθημερινά ενώ αναζητείται το σημείο κορύφωσης του ρυθμού θανάτων που αναγγείλει την αναστροφή της τάσης.