ΓΔ: 817.03 1.80% Τζίρος: 76.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ελπιδοφόρο φάρμακο για τον κορονοϊό από την ιαπωνική Fujifilm

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας δοκίμασαν το φάρμακο της Fujifilm και λένε ότι έχει αποτελέσματα. Στα ύψη η μετοχή της εταιρείας.

Ελπίδες στην μάχη για την καταπολέμηση του κορονοϊού δίνουν τα κλινικά αποτελέσματα σε φάρμακο που παράγει η ιαπωνική εταιρεία Fujifilm Holdings.

Συγκεκριμένα, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένα φάρμακο που παράγεται από την εταιρεία, το οποίο θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία ασθενών με κοροναϊό.

Το υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας δήλωσε αργά την Τρίτη ότι έχουν ολοκληρωθεί ορισμένες κλινικές δοκιμές σχετικά με το Favipiravir, το κύριο συστατικό του φαρμάκου Avigan της γρίπης, το οποίο διαθέτει η Fujifilm.

Οι δοκιμές που χρησιμοποίησαν το φάρμακο ως θεραπεία για το COVID-19 έδειξαν «πολύ καλά κλινικά αποτελέσματα», δήλωσε ένας αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου.

Μια δοκιμή που περιελάμβανε 80 περιπτώσεις σε ένα νοσοκομείο στο Shenzhen και μια μελέτη 120 περιπτώσεων στο νοσοκομείο Zhongnan του Πανεπιστημίου Wuhan έδειξαν ότι το φάρμακο μείωσε τον χρόνο αποκατάστασης για τους ασθενείς.

Καλύτερα γνωστή για τις φωτογραφικές μηχανές της, η Fujifilm ανέπτυξε το Avigan και έχει χορηγήσει άδεια για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το Favipiravir στην κινεζική εταιρεία Zhejiang Hisun Pharmaceutical.

Η ιαπωνική εταιρεία δήλωσε ότι δεν συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές στην Κίνα, αλλά «όσον αφορά την Avigan, έχουμε λάβει αιτήματα εφοδιασμού από πολλές χώρες, ενώ η ιαπωνική κυβέρνηση μας ζήτησε να μελετήσουμε αν θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε την παραγωγή».

«Εξετάζουμε τώρα τα εμπόδια που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για να ενισχύσουμε την παραγωγή», δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Η Fujifilm και ο κάτοχος της κινεζικής άδειας είναι σε «μια συνεταιριστική σχέση», αλλά η ιαπωνική εταιρεία δεν εμπλέκεται στην παραγωγή στην Κίνα, πρόσθεσε.

Οι κλινικές δοκιμές που χρησιμοποιούν την Avigan ως θεραπεία για τον ιό έχουν ξεκινήσει και στην Ιαπωνία.

Οι ανακοινώσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής των μετοχών της εταιρείας, η οποία σημειώνει άνοδο +5,70%, στα 50,75 δολάρια.

Το ξέσπασμα του κοροναϊού, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους και πλέον έχει μεταφερθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει μολύνει περίπου 200.000 ανθρώπους, ενώ έχει οδηγήσει στον θάνατο περίπου 7.900.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ