ΓΔ: 2065.42 0.18% Τζίρος: 875.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόεδρος
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια δηλώσεων ως Πρόεδρος της Ουκρανίας, με φόντο εθνικά σύμβολα.

Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι τα πρώτα Mirage βρίσκονται στην Ουκρανία

Στις 6 Ιουνίου 2024, ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την παράδοση γαλλικών Mirage 2000 στην Ουκρανία, έγραψε σήμερα στην πλατφόρμα Χ ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνί.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Γαλλία έστειλε τα πρώτα μαχητικά Mirage 2000 στην Ουκρανία.

«Ο αεροπορικός στόλος της Ουκρανίας συνεχίζει να αναπτύσσεται. Τα πρώτα μαχητικά Mirage 2000 αφίχθησαν από τη Γαλλία, προσθέτοντας δυνατότητες στην αντιαεροπορική μας άμυνα» δήλωσε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ.

Στις 6 Ιουνίου 2024, ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την παράδοση γαλλικών Mirage 2000 στην Ουκρανία, έγραψε σήμερα στην πλατφόρμα Χ ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνί , προσθέτοντας ότι «τα πρώτα από αυτά έφτασαν σήμερα στην Ουκρανία» «με Ουκρανούς πιλότους που εκπαιδεύτηκαν για αρκετούς μήνες στη Γαλλία στο αεροσκάφος» και «θα βοηθήσουν τώρα στην υπεράσπιση των ουρανών της Ουκρανίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακρόν και Ζελένσκι κοντά
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η Ρωσία δεν πρέπει να περιμένει «ευρωπαϊκή κόπωση» για Ουκρανία

Ο Μακρόν τόνισε ότι η Γαλλία θα στηρίξει την Ουκρανία σε στρατιωτικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο και ότι η Ευρώπη δεν θα κουραστεί να στέκεται δίπλα της. Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία για τα Rafale.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Συνάντηση συμμαχίας υπέρ Ουκρανίας στο Λονδίνο την Παρασκευή

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πως ομάδα χωρών που στηρίζει την Ουκρανία θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Λονδίνο, όπως δήλωσε στη Σλοβενία στη διάρκεια της συνόδου MED9 των μεσογειακών κρατών της ΕΕ.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Σύντομα η επίσημη στήριξη ΗΠΑ στις εγγυήσεις για την Ουκρανία

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η αμερικανική υποστήριξη στις εγγυήσεις ασφαλείας της Ουκρανίας θα οριστικοποιηθεί σύντομα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ και συνάντηση των χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία