ΓΔ: 2628.45 -0.01% Τζίρος: 189.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:04:38
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου

Μακρόν: Καταδίκη ρωσικών επιθέσεων στο Κίεβο, ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων

Ο Μακρόν καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στρατηγική τρόμου της Ρωσίας και τόνισε ότι ΕΕ και εταίροι θα εντείνουν τις κυρώσεις και θα συνεχίσουν τη στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο, τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εταίροι της θα κλιμακώσουν την πίεση στη Ρωσία μέσω νέων κυρώσεων, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουν να προσφέρουν στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία.

Σε δηλώσεις του, ο Μακρόν χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την «πολιτική τρόμου» που εφαρμόζει η Ρωσία και υπογράμμισε ότι Ουκρανία και σύμμαχοι δεν θα υποκύψουν «στην κόπωση ούτε στον εκφοβισμό».

Όπως σημείωσε σε ανάρτησή του στο Χ, «κάθε νέα επίθεση ενισχύει το προφανές: η Ρωσία πρέπει να πληρώσει το τίμημα της επιθετικότητάς της και να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της».

Ο Μακρόν τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εταίροι της θα συνεχίσουν να αυξάνουν την πίεση στη Ρωσία, μεταξύ άλλων και μέσω νέων κυρώσεων, ενώ θα ενισχύσουν και τη στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία, ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να προστατεύσει τον πληθυσμό της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ στηρίζει την πρόσκληση Ζελένσκι για απευθείας διάλογο με Ρωσία

Η ΕΕ χαιρέτισε την πρωτοβουλία Ζελένσκι για άμεσες διαπραγματεύσεις και κατάπαυση πυρός με τη Ρωσία. Ο πρόεδρος Μακρόν επεσήμανε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για επανέναρξη συνομιλιών με στόχο τη διαρκή ειρήνη.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Ωφέλιμη για την Ευρώπη η επανεκκίνηση διαλόγου με τον Πούτιν

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι η Ευρώπη θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να εξετάσει την επανεκκίνηση πλήρους και διαφανούς διαλόγου με τη Ρωσία, μετά τη συμφωνία για δάνειο προς την Ουκρανία.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν από Κίνα: Διατήρηση στήριξης στην Ουκρανία και πίεση στη Ρωσία

Από το Πεκίνο, ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σε διατήρηση της στήριξης προς την Ουκρανία, ενίσχυση της πίεσης στη ρωσική οικονομία και στενή συνεργασία Ευρωπαίων–Αμερικανών, εκφράζοντας ανησυχίες για τη στάση της κυβέρνησης Τραμπ.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Υπάρχει ευκαιρία για διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Μακρόν, μιλώντας στη διάσκεψη του «Συνασπισμού των Προθύμων», τόνισε πως υπάρχει ελπίδα για πρόοδο σε διαρκή ειρήνη Ουκρανίας-Ρωσίας, υπό προϋπόθεση ισχυρών εγγυήσεων ασφάλειας για το Κίεβο και χάρη στη νέα δυναμική διαλόγου.
Μακρόν και Ζελένσκι κοντά
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η Ρωσία δεν πρέπει να περιμένει «ευρωπαϊκή κόπωση» για Ουκρανία

Ο Μακρόν τόνισε ότι η Γαλλία θα στηρίξει την Ουκρανία σε στρατιωτικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο και ότι η Ευρώπη δεν θα κουραστεί να στέκεται δίπλα της. Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία για τα Rafale.
μαχητικό Rafale Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία-Ουκρανία: Περισσότερη στρατιωτική στήριξη και αντιαεροπορική άμυνα

Οι 37 χώρες της Συμμαχίας των Προθύμων συμφώνησαν, στη σύνοδο του Παρισιού, να στηρίξουν την Ουκρανία με αντιαεροπορικά μέσα, 16 Rafale και ασκήσεις, ώστε να αυξήσουν την πίεση στη Ρωσία και να επιταχύνουν λύση μέσω διαπραγματεύσεων.