ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Περισσότερα από 2 τρισ. δολάρια στην μάχη κατά του κορονοϊού

Το υπό διαπραγμάτευση οικονομικό πακέτο με τη Γερουσία, μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου

Το πακέτο για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών εξάπλωσης του κορονοϊού που τελεί υπό διαπραγμάτευση με τη Γερουσία θα μπορούσε να έχει οικονομικό ύψος μεγαλύτερο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου.

«Το πακέτο έρχεται και είναι ίσο περίπου με το 10% του ΑΕΠ», δήλωσε ο Κούντλοου.

Σε ερώτηση για το αν αυτό θα είναι μεγαλύτερο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ο ίδιος είπε: «Αυτό είναι σωστό».

Υπενθυμίζεται ότι και στην Ευρώπη οι κινήσεις που γίνονται για την στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας είναι πέρα από κάθε προηγούμενο.

Η Γαλλία, ετοιμάζει το δικό της πρόγραμμα στήριξης, ύψους 300 δισ. ευρώ για να σταματήσει πιθανή κρίση ρευστότητας στον ιδιωτικό τομέα, εξαιτίας των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, αυτό θα επιτευχθεί μέσω ενός μεγάλου προγράμματος παροχής εγγυήσεων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, το οποίο εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά της, η Γερμανία θα διαθέσει 100 δισ. σε ένα νέο ταμείο οικονομικής σταθερότητας που θα μπορεί να αγοράζει απευθείας μετοχές επιχειρήσεων για να τους προσφέρει κεφαλαιακές ενισχύσεις, ενώ θα διατεθούν ακόμα 100 δισ. ως πίστωση στην αναπτυξιακή τράπεζα KfW για να χορηγήσει δάνεια σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Το σύνολο των μέτρων, ύψους 356 δισ. ευρώ, αντιστοιχούν περίπου στο 10% του γερμανικού ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πρόσθετους δασμούς σε γαλλικά και γερμανικά προϊόντα επιβάλλουν οι ΗΠΑ

Τμήματα αεροσκαφών, μη αφρώδη κρασιά και γαλλικά και γερμανικά κονιάκ θα προστεθούν, εν είδει αντιποίνων, στον κατάλογο των προϊόντων στα οποία επιβάλλονται επιπλέον δασμοί από το 2019.
ΔΙΕΘΝΗ

Προσπάθεια της Γαλλίας να κρατήσει ανοιχτά τα σύνορα με Γερμανία

Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε σε πόλη κοντά στα σύνορα των δυο χωρών έχει οδηγήσει την Γερμανία να επιβάλλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς που θα ξεκινήσουν να ισχύουν από την Τρίτη.
ΔΙΕΘΝΗ

Ανοιχτά σύνορα με την Γερμανία παρά την πανδημία επιθυμεί η Γαλλία

Ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων εξέφρασε την επιθυμία του να μην κλείσουν τα σύνορα με την Γερμανία εξαιτίας της εμφάνισης μεταλλαγμένων στελεχών κορονοϊού σε πόλη κοντά στα σύνορα.
ΔΙΕΘΝΗ

Κοινό μέτωπο Γαλλίας - Γερμανίας για κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους

Η υπόθεση Ναβάλνι στριμώχνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς η ΕΕ προτίθεται να επιβάλλει κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους, με το Κρεμλίνο να προειδοποιεί πως θα υπάρξει σύμμετρη απάντηση.