Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Περισσότερα από 2 τρισ. δολάρια στην μάχη κατά του κορονοϊού

Το υπό διαπραγμάτευση οικονομικό πακέτο με τη Γερουσία, μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου

Το πακέτο για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών εξάπλωσης του κορονοϊού που τελεί υπό διαπραγμάτευση με τη Γερουσία θα μπορούσε να έχει οικονομικό ύψος μεγαλύτερο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου.

«Το πακέτο έρχεται και είναι ίσο περίπου με το 10% του ΑΕΠ», δήλωσε ο Κούντλοου.

Σε ερώτηση για το αν αυτό θα είναι μεγαλύτερο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ο ίδιος είπε: «Αυτό είναι σωστό».

Υπενθυμίζεται ότι και στην Ευρώπη οι κινήσεις που γίνονται για την στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας είναι πέρα από κάθε προηγούμενο.

Η Γαλλία, ετοιμάζει το δικό της πρόγραμμα στήριξης, ύψους 300 δισ. ευρώ για να σταματήσει πιθανή κρίση ρευστότητας στον ιδιωτικό τομέα, εξαιτίας των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, αυτό θα επιτευχθεί μέσω ενός μεγάλου προγράμματος παροχής εγγυήσεων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, το οποίο εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά της, η Γερμανία θα διαθέσει 100 δισ. σε ένα νέο ταμείο οικονομικής σταθερότητας που θα μπορεί να αγοράζει απευθείας μετοχές επιχειρήσεων για να τους προσφέρει κεφαλαιακές ενισχύσεις, ενώ θα διατεθούν ακόμα 100 δισ. ως πίστωση στην αναπτυξιακή τράπεζα KfW για να χορηγήσει δάνεια σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Το σύνολο των μέτρων, ύψους 356 δισ. ευρώ, αντιστοιχούν περίπου στο 10% του γερμανικού ΑΕΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ υποβίβασε σε «πρωθυπουργό» της Γαλλίας τον Εμανουέλ Μακρόν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρόεδρος της Γαλλίας κατέβαλαν προσπάθειες να οικοδομήσουν στενή σχέση λίγο καιρό μετά την εκλογή του Μακρόν. Όμως στην πορεία, η σχέση τους επιδεινώθηκε αισθητά.
ΔΙΕΘΝΗ

Μέρκελ- Μακρόν: Κοινός στόχος ευρωπαϊκής κυριαρχίας και σταθερότητας στην Ανατ. Μεσόγειο

«Ο στρατηγικός στόχος μας στην Ανατ. Μεσόγειο είναι ίδιος: η ευρωπαϊκή κυριαρχία και η σταθερότητα. Ο καθένας μας έχει τα δικά του μέσα να το κάνει, έχουμε ο καθένας μας την ιστορία μας. Πρέπει να λειτουργούμε συμπληρωματικά», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.