ΓΔ: 2224.26 -0.95% Τζίρος: 63.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:14:41
Φώτο: Shutterstock

Με επίταξη απειλεί εργοστάσια η Τουρκία αν δεν πωλήσουν στην κυβέρνηση μάσκες

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι οι ιδιοκτήτες έχουν 10-12 ώρες για να συμμορφωθούν «αλλιώς θα επιτάξουμε τα εργοστάσιά τους αύριο».

Οι τουρκικές αρχές θα επιτάξουν εργοστάσια εταιρειών που παράγουν μάσκες προστασίας, αν δεν συμφωνήσουν μέχρι απόψε να πωλούν τα προϊόντα τους στην κυβέρνηση, φέρεται ότι δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού καθώς η Άγκυρα προσπαθεί να περιορίσει το ξέσπασμα του κορονοϊού στη χώρα.

Ο απολογισμός των νεκρών από τον ιό στην Τουρκία αυξήθηκε κατά εννέα και έφθασε χθες, Κυριακή, τους 30, με 1.256 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Χθες το πρωί οι αρχές πραγματοποίησαν ταυτοχρόνως επιδρομές στις αποθήκες όλων των παραγωγών μασκών προστασίας στην Τουρκία για να απαιτήσουν από αυτούς να υπογράψουν συμβόλαια με το υπουργείο Υγείας και να σταματήσουν να δημιουργούν αποθέματα από μάσκες, δήλωσε ο Σοϊλού, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ.

«Τους προειδοποιήσαμε και πάλι να υπογράψουν συμβόλαια με το υπουργείο Υγείας μέχρι τις 20:00 απόψε. Διαφορετικά, έχουμε άλλες εξουσίες και δεν θα διστάσουμε ποτέ να τις χρησιμοποιήσουμε», φέρεται να δήλωσε ο Σοϊλού.

«Θα αγοράσουμε αυτές (τις μάσκες) και σε καλή τιμή», δήλωσε. «Μάρτυράς μας ο Θεός, έχουν 10-12 ώρες, αλλιώς θα επιτάξουμε τα εργοστάσιά τους αύριο».

Ο Σοϊλού δήλωσε επίσης πως 10.750 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα στην Τουρκία και πρόσθεσε πως όσοι δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς θα τιμωρούνται με πρόστιμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Τελ Αβίβ: Αμφισβητεί τη νέα παλαιστινιακή διοίκηση για τη Γάζα το Ισραήλ

Το Ισραήλ εξέφρασε αντιρρήσεις για τη σύνθεση της παλαιστινιακής επιτροπής διοίκησης της Γάζας, η οποία ανακοινώθηκε από Αίγυπτο, Κατάρ και Τουρκία, και δεν συντονίστηκε με το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το γραφείο του Νετανιάχου.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ προσκαλεί τους Ερντογάν και Σίσι στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε επιστολή στον Ερντογάν, προσκαλώντας τον ως ιδρυτικό μέλος στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα. Ο Τραμπ θα προεδρεύει, ενώ συμμετέχουν κορυφαίοι αξιωματούχοι Τουρκίας, ΗΠΑ και Βρετανίας.
Γιώργος Γεραπετρίτης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία, διάλογος μόνο για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης στη Βουλή τόνισε πως η ελληνική κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν τίθεται σε διάλογο με την Τουρκία, απορρίπτοντας κατηγορίες για υποβάθμιση της εξωτερικής πολιτικής.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Φόβοι στις γειτονικές χώρες του Ιράν για επιθέσεις από τις ΗΠΑ

Ανησυχία επικρατεί σε χώρες του Κόλπου, Πακιστάν και Τουρκία για πιθανή επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση και αύξηση μεταναστευτικών ροών λόγω πιθανών ιρανικών αντιποίνων στην περιοχή.
Μπόρις Πιστόριους πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πιστόριους: Η Τουρκία καθοριστικός σύμμαχος για την ασφάλεια της Ευρώπης

Ο Γερμανός υπ. Άμυνας τόνισε τον ζωτικό ρόλο της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Έμφαση δόθηκε στη σημασία της Τουρκίας στη νότια πτέρυγα ενόψει της Συνόδου στην Άγκυρα.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Συρία εξετάζει τη χρήση βίας κατά συμμαχίας υπό κουρδική ηγεσία

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξέφρασε την ελπίδα για ειρηνική επίλυση στη Συρία, αλλά προειδοποίησε πως η χρήση βίας από τη Δαμασκό είναι πιθανή μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις στο Χαλέπι που οδήγησαν σε τουλάχιστον 23 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους.