ΓΔ: 2024.86 -1.49% Τζίρος: 40.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:26:38
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Φώτο: Shutterstock

Φον ντερ Λάιεν: 800 δισ. για ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας

Το σχέδιο για τον «επανοπλισμό της Ευρώπης» θα επιτρέψει την «άμεση» χορήγηση βοήθειας στην Ουκρανία, είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε σχέδιο για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και των στρατιωτικών ικανοτήτων της Ευρώπης ύψους έως και 800 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η πρόεδρος της Κομισιόν προτείνει την χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων για την προώθηση των επενδύσεων στον τομέα της Άμυνας.

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες χωρίς την ενεργοποίηση της διαδικασίας υπερβάλλοντος ελλείμματος», εξήγησε. Η Ευρωπαϊκή Ενωση προτείνει στα κράτη μέλη μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο για αμυντικές επενδύσεις, 150 δισεκατομμύρια ευρώ υπό μορφήν δανείων στην διάθεση κάθε κράτους μέλους για τις επενδύσεις αυτές, καθώς και την ενεργοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων», εξήγησε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Το σχέδιο για τον «επανοπλισμό της Ευρώπης» θα επιτρέψει την «άμεση» χορήγηση βοήθειας στην Ουκρανία, είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Επείγουσα ανάγκη για ενιαία ευρωπαϊκή στήριξη στην Ουκρανία

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με επιστολή προς τα κράτη-μέλη, επισημαίνει το χρηματοδοτικό κενό της Ουκρανίας, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης κάλυψης για 2026-2027 και επιπλέον στήριξη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ εξετάζει δάνειο από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για Ουκρανία

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρότεινε τρεις τρόπους χρηματοδότησης της Ουκρανίας, με προτιμότερη λύση δάνειο που θα βασίζεται σε παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, όπως ανέφερε στο Ευρωκοινοβούλιο.
Δικαστική σφύρα Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Η Κομισιόν χαιρετίζει την απόφαση ΔΕΕ για τους κατώτατους μισθούς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ, που επιβεβαιώνει την εγκυρότητα της οδηγίας για επαρκείς κατώτατους μισθούς, τονίζοντας τη σημασία της για την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομική ασφάλεια.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Τηλεφωνική συνομιλία Φον ντερ Λάιεν-Ζελένσκι για νέο πακέτο μέτρων

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Ζελένσκι πως η ΕΕ στηρίζει ενεργειακά και χρηματοδοτικά την Ουκρανία για τον χειμώνα, ενώ ανακοίνωσε και πακέτο μέτρων που αναγνωρίζει την πρόοδο της χώρας προς την Ευρώπη.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ευρώπη ετοιμάζει άμυνα 360° με το Σχέδιο Ετοιμότητας 2030

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο Αμυντικής Ετοιμότητας 2030 προσφέρει πλήρη κάλυψη, ενώ αναφέρθηκε σε εμβληματικά αμυντικά έργα. Εξέφρασε ικανοποίηση για κυρώσεις της ΕΕ και ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.