Φώτο: Shutterstock

Λιγότερα κρούσματα και θάνατοι για δεύτερη ημέρα στην Ιταλία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζ. Κόντε, τόνισε σε δηλώσεις του ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να εφησυχάσουν και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Αχτίδες ελπίδας διαφαίνονται στη γειτονική Ιταλία καθώς για δεύτερη ημέρα σημειώνεται μείωση τόσο στην ημερήσια ενίσχυση των κρουσμάτων όσο και σε αυτήν των θανάτων.

Πάντως οι Ιταλοί αξιωματούχοι σπεύδουν να τονίσουν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να θεωρήσει κάποιος ότι «τα χειρότερα πέρασαν», ενώ ο πρωθυπουργός Τζ. Κόντε τόνισε σε δηλώσεις του ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας. 

Τα στοιχεία της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας δείχνουν ότι υπήρξαν 4.789 νέες περιπτώσεις σε μία μέρα. Ήταν 700 λιγότερες από τις 5.560 που είχαν αναφερθεί την Κυριακή. Ο αριθμός των νεκρών επίσης δεν αυξήθηκε τόσο πολύ. Περίπου 600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα, από 651 την Κυριακή.

Μέχρι τη Δευτέρα, η Ιταλία είχε συνολικά 59.138 κρούσματα -η Κίνα είχε 81.496- ενώ είναι σε πορεία για να έχει διπλάσιους θανάτους.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αχτίδα ελπίδας στην Ιταλία καθώς επιβραδύνεται η αύξηση νέων κρουσμάτων

Επιβραδύνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό στην Ιταλία που μετράει μέχρι στιγμής περισσότερους από 10.700 νεκρούς με το σύστημα Υγείας της χώρας να βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση.
ΔΙΕΘΝΗ

Σε γερμανικά νοσοκομεία μεταφέρονται Ιταλοί και Γάλλοι ασθενείς με κορονοϊό

73 Ιταλοί και 30 Γάλλοι ασθενείς από κορονοϊό νοσηλεύονται σε γερμανικά νοσοκομεία. Η γερμανική πολεμική αεροπορία μετατρέπει περισσότερα αεροσκάφη ώστε να μεταφέρει ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση και να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται.
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις για την θέση Ρέντσι να ανοίξουν σχολεία και βιομηχανίες

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός ζήτησε να ανοίξουν και πάλι οι βιομηχανίες και τα σχολεία πριν τις 12 Απριλίου με τους επιστήμονες να αναφέρουν πως προς το παρόν είναι πολύ πρώιμη μια τέτοια εξέλιξη.