ΓΔ: 2031.81 -0.17% Τζίρος: 220.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ο καθεδρικός και η Piazza del Duomo στο Μιλάνο.

Λιγότερα κρούσματα και θάνατοι για δεύτερη ημέρα στην Ιταλία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζ. Κόντε, τόνισε σε δηλώσεις του ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να εφησυχάσουν και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Αχτίδες ελπίδας διαφαίνονται στη γειτονική Ιταλία καθώς για δεύτερη ημέρα σημειώνεται μείωση τόσο στην ημερήσια ενίσχυση των κρουσμάτων όσο και σε αυτήν των θανάτων.

Πάντως οι Ιταλοί αξιωματούχοι σπεύδουν να τονίσουν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να θεωρήσει κάποιος ότι «τα χειρότερα πέρασαν», ενώ ο πρωθυπουργός Τζ. Κόντε τόνισε σε δηλώσεις του ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας. 

Τα στοιχεία της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας δείχνουν ότι υπήρξαν 4.789 νέες περιπτώσεις σε μία μέρα. Ήταν 700 λιγότερες από τις 5.560 που είχαν αναφερθεί την Κυριακή. Ο αριθμός των νεκρών επίσης δεν αυξήθηκε τόσο πολύ. Περίπου 600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα, από 651 την Κυριακή.

Μέχρι τη Δευτέρα, η Ιταλία είχε συνολικά 59.138 κρούσματα -η Κίνα είχε 81.496- ενώ είναι σε πορεία για να έχει διπλάσιους θανάτους.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σέρτζιο Ματαρέλα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση Ματαρέλα στον στόλο Global Sumud για συνεργασία με το Πατριαρχείο

Ο Ιταλός πρόεδρος Ματαρέλα κάλεσε τα μέλη της Global Sumud Flottilla να διασφαλίσουν την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα τονίζοντας τη σημασία προστασίας της ανθρώπινης ζωής και συνεργασίας με το Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: 1 δισ. ευρώ πρόστιμα σε 6 πετρελαϊκές για καρτέλ

Η ιταλική Αντιμονοπωλιακή Αρχή επέβαλε πρόστιμα άνω των 936 εκατ. ευρώ σε έξι πετρελαϊκές εταιρείες για καρτέλ στις τιμές καυσίμων αυτοκινήτου την περίοδο 2020-2023, έπειτα από καταγγελία μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Το ΥΠΕΞ καλεί τους επιβαίνοντες στη Flottilla να μην συνεχίσουν

Το ιταλικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί τους Ιταλούς στη Global Sumud Flottilla να μην συνεχίσουν, τονίζοντας ότι αναλαμβάνουν προσωπική ευθύνη αν προχωρήσουν. Διαβεβαιώνει βοήθεια σε όσους επιλέξουν να παραμείνουν στην Ελλάδα.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: «Επικίνδυνη η αποστολή Global Sumud Flotilla στη Γάζα»

Η Τζόρτζια Μελόνι χαρακτήρισε «επικίνδυνη» τη δράση της «Global Sumud Flottilla» για τη Γάζα και πρότεινε να δοθεί η βοήθεια μέσω του Λατινικού Πατριαρχείου, με συνεργασία Κύπρου, Ιταλίας και Ισραήλ, αναμένοντας απάντηση.