Φωτο: Shutterstock

Οι ιταλικές βιομηχανίες ξεκίνούν να παρασκευάζουν ιατρικό υλικό για τα νοσοκομεία

Οι τρισδιάστες εκτυπώσεις αναπνευστήρων δίνουν σημαντική βοήθεια στα ιταλικά νοσοκομεία που βλέπουν να τελειώνουν οι βαλβίδες αναπνευστήρων με την ιταλική Isinnova να τροποποιεί μάσκες καταδύσεων για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Όλο και περισσότερες ιταλικές βιομηχανίες μπαίνουν στην εθνική μάχη της χώρας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού. Μετά τις ιταλικές αυτοκινητοβιομηχανίες που ήδη βοηθούν στην κατασκευή αναπνευστήρων και μασκών, κι άλλες εταιρείες συνδράμουν, καθώς η επιδημία του ιού έχει προκαλέσει περισσότερους από 6.000 θανάτους στην χώρα.

Ο Αλεσάντρο Ρομαϊόλι, μηχανικός της εταιρείας Isinnova που ειδικεύεται στις τρισδιάστες εκτυπώσεις ανέφερε πως «ηλθαν σε επαφή μαζί μας από την εφημερίδα της Μπρέσια, που απηύθυνε SOS εκ μέρους νοσοκομείου της περιοχής μας, ρωτώντας αν είναι δυνατό να εκτυπώσουμε σε 3D βαλβίδες Venturi»«Πήγαμε στο νοσοκομείο του Κιάρι και πήραμε το πρωτότυπο της βαλβίδας που φαινόταν αρκετά εύκολο να αναπαραχθεί σε 3D», αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν έτσι εξαιτίας του ελάχιστου περιθωρίου σφάλματος που επιτρεπόταν, λέει ο ιταλός μηχανικός. 

«Εκτυπώσαμε τέσσερα πρωτότυπα και τα πήγαμε στο νοσοκομείο, όπου μας είπαν ότι λειτουργούν, ότι τα δοκίμασαν σε ασθενείς με εξαιρετικά αποτελέσματα και μας είπαν Είναι εξαιρετικές, χρειαζόμαστε άλλες 100», και πρόσθεσε πως οι ανάγκες είναι μεγάλες, αναφέροντας οτι «υπό κανονικές συνθήκες, οι χρησιμοποιούμενες βαλβίδες σε ένα νοσοκομείο πρέπει να είναι πιστοποιημένες, πρέπει να περάσουν τεστ. Σε αυτήν την περίπτωση, το νοσοκομείο είχε επειγόντως ανάγκη, και μας είπαν "έχουμε ασθενείς χωρίς οξυγόνο εξαιτίας της έλλειψης βαλβίδων, ό,τι και να φέρετε, θα είναι συν».  Η εταιρεία Isinnova τροποποίησε επίσης μάσκες καταδύσεων ώστε να μπορούν να στερεωθούν σε αναπνευστήρες.

«Δεν είχαμε πια να χορηγήσουμε οξυγόνο στους ασθενείς... οι βαλβίδες των αναπνευστήρων είχαν τελειώσει... αλλά η τρισδιάστατη εκτύπωση μας έσωσε», λέει ο διευθυντής του νοσοκομείου Μάουρο Μπορέλι στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.Πολλές ιταλικές επιχειρήσεις προσπαθούν να δώσουν χέρι βοήθειας.

Η εταιρεία Calzedonia ανακοίνωσε ότι ορισμένα από τα ατελιέ της κατασκευάζουν από χθες 10.000 μάσκες την ημέρα και ότι ο ρυθμός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Η εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού Macron ανακοίνωσε ότι είναι διατεθειμένη να κατασκευάσει στις εγκαταστάσεις της στην Κίνα «μάσκες, γάντια, ποδιές» για την προστασία από τον ιό. Η ιταλοαμερικανική Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ανακοίνωσε ότι ένα από τα εργοστάσιά της θα κατασκευάζει 1 εκατομμύριο μάσκες τον μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σε γερμανικά νοσοκομεία μεταφέρονται Ιταλοί και Γάλλοι ασθενείς με κορονοϊό

73 Ιταλοί και 30 Γάλλοι ασθενείς από κορονοϊό νοσηλεύονται σε γερμανικά νοσοκομεία. Η γερμανική πολεμική αεροπορία μετατρέπει περισσότερα αεροσκάφη ώστε να μεταφέρει ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση και να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται.
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις για την θέση Ρέντσι να ανοίξουν σχολεία και βιομηχανίες

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός ζήτησε να ανοίξουν και πάλι οι βιομηχανίες και τα σχολεία πριν τις 12 Απριλίου με τους επιστήμονες να αναφέρουν πως προς το παρόν είναι πολύ πρώιμη μια τέτοια εξέλιξη.