Φώτο: Shutterstock

Αυστηροποιεί τις ποινές για τους ανυπάκουους πολίτες η Ιταλία

Μέχρι τις 31 Ιουλίου η Ιταλία θα παραμείνει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ενδέχεται τα περιοριστικά μέτρα να παραταθούν και μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Με νέο διάταγμά της η ιταλική κυβέρνηση αυστηροποίησε τα μέτρα για όσους δεν σέβονται τους περιορισμούς που έχουν εγκριθεί για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε στο τέλος του υπουργικού συμβουλίου, πιο αναλυτικά, το νέο διάταγμα προβλέπει ότι: Σε όποιον μετακινείται χωρίς βάσιμη αιτία, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο από 400 μέχρι και 3.000 ευρώ

Προωθείται η εναρμόνιση των μέτρων των περιφερειών και της κυβέρνησης της Ρώμης για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά οι περιφέρειες, αν χρειαστεί, θα μπορούν να υιοθετούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα, για ειδικά, κατά τόπους, προβλήματα.

Η κατάσταση «εθνικής έκτακτης ανάγκης» συνεχίζει να ισχύει μέχρι τις 31 Ιουλίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα περιοριστικά μέτρα θα παραταθούν μέχρι αυτή την ημερομηνία. «Μόλις μπορέσουμε, θα επιστρέψουμε στην κανονική μας καθημερινότητα», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Οι εμπορικές επιχειρήσεις που δεν σεβάστηκαν τους περιορισμούς, τέλος, θα πρέπει να κατεβάσουν ρολά για διάστημα μέχρι και ενός μηνός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα η Ιταλία που ζητάει στήριξη από την ΕΕ

Ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας σημείωσε πως βρίσκονται πλέον σε καλό δρόμο αλλά χρειάζεται προσοχή, με τον υπουργό Εξωτ. Λουίτζι ντι Μάιο να στέλνει μήνυμα προς την Ευρώπη οτι η χώρα χρειάζεται τη στήριξη της ΕΚΤ και να μοιραστεί τους κινδύνους με την ΕΕ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ελπίδες από Ιταλία για καθοδική πορεία του κορονοϊού

Τρία ξενοδοχεία στη Ρώμη θα χρησιμοποιηθούν προσωρινά για την καραντίνα ασθενών από κορονοϊό με τις υγειονομικές Αρχές της Ιταλίας να επισημαίνουν πως παρά τις θετικές εξελίξεις θα πρέπει να διατηρηθούν τα αυστηρά προληπτικά μέτρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Αχτίδα ελπίδας στην Ιταλία καθώς επιβραδύνεται η αύξηση νέων κρουσμάτων

Επιβραδύνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό στην Ιταλία που μετράει μέχρι στιγμής περισσότερους από 10.700 νεκρούς με το σύστημα Υγείας της χώρας να βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση.
ΔΙΕΘΝΗ

Σε γερμανικά νοσοκομεία μεταφέρονται Ιταλοί και Γάλλοι ασθενείς με κορονοϊό

73 Ιταλοί και 30 Γάλλοι ασθενείς από κορονοϊό νοσηλεύονται σε γερμανικά νοσοκομεία. Η γερμανική πολεμική αεροπορία μετατρέπει περισσότερα αεροσκάφη ώστε να μεταφέρει ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση και να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται.