Φωτο: Shutterstock

Πιο απαισιόδοξες οι αμερικανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα

Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου στην Κίνα, το 57% των μελών του αναμένει μείωση του κύκλου εργασιών του φέτος εάν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί ως τα τέλη Απριλίου.

Οι επικεφαλής πολλών αμερικανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κίνα εκφράζουν ολοένα μεγαλύτερη απαισιοδοξία μπροστά στην αβεβαιότητα που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού, ενώ αυξανόμενο ποσοστό τους προβλέπει μείωση του κύκλου εργασιών τους, καταδεικνύει έρευνα.

Τον Φεβρουάριο, η κινεζική οικονομία παρέλυσε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας, που ανάγκασαν εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζους να μείνουν περιορισμένοι στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου στην Κίνα, το 57% των μελών του αναμένει μείωση του κύκλου εργασιών του φέτος εάν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί ως τα τέλη Απριλίου. Το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 9 μονάδες σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Μεταξύ των λόγων που επικαλούνται οι ιθύνοντες των επιχειρήσεων είναι οι περιορισμοί των μετακινήσεων στην Κίνα (68%), η αναταραχή στο εξωτερικό που συνδέεται με την πανδημία (50%) και η μείωση της ζήτησης (44%). Οι ιθύνοντες περίπου των μισών από τις αμερικανικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμούν πάντως ότι είναι ακόμη νωρίς για να εκτιμηθούν οι ζημίες.

«Η επιδημία συνεχίζει να δημιουργεί δυσκολίες για τις επιχειρήσεις μας, που όμως ανησυχούν πλέον για τον αντίκτυπό της σε όλο τον κόσμο», όπου ο κορονοϊός εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, αναγκάζοντας ολοένα περισσότερες χώρες να θέτουν σε εφαρμογή μέτρα περιορισμού, εξήγησε ο πρόεδρος του αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου στην Κίνα, ο Γκρεγκ Γκίλιγκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πιέσεις στον ΟΗΕ να άρουν οι ΗΠΑ τις κυρώσεις σε 8 χώρες

Με επιστολή τους οκτώ χώρες, μεταξύ αυτών η Κίνα και η Ρωσία, που έχουν δεχθεί οικονομικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ζητούν με επιστολή τους προς τον ΓΓ του ΟΗΕ να ασκηθούν πιέσεις στην Ουάσιγκτον και να απορριφθεί η πολιτικοποίηση της πανδημίας του κορονοϊού.
ΔΙΕΘΝΗ

Το «αγοράζω Αμερικανικά» μπορεί να προκαλέσει ελλείψεις στις ΗΠΑ

Το αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και άλλες επιχειρηματικές οργανώσεις προειδοποιούν την αμερικανική κυβέρνηση πως η απόφαση Τραμπ για την διεύρυνση της οδηγίας «Buy America» θα εντείνει τις ελλείψεις τροφοδοσίας που πλήττουν τις ΗΠΑ.
G20
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεδιάσκεψη σήμερα των G20 για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης παγκόσμιας ύφεσης

Οι αρμόδιοι οικονομικής πολιτικής των χωρών της G20 ετοιμάζονται για μια σύνοδο που περιπλέκεται από τον πόλεμο τιμών στο πετρέλαιο μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας, και τον φραστικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας.