ΓΔ: 814.06 -0.32% Τζίρος: 41.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Από την Ιταλία ο διάδοχος του Κερέ στην ΕΚΤ

Ο Νο2 της Τράπεζας της Ιταλίας Φάμπιο Πανέτα, είναι ο μοναδικός διεκδικητής στη διαδικασία για τη διαδοχή του Μπενουά Κερέ όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Ο Ιταλός Φάμπιο Πανέτα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Γάλλο Μπενουά Κερέ στην εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Ο 60χρονος Πανέτα, το Νο2 της Τράπεζας της Ιταλίας, είναι ο μοναδικός διεκδικητής στη διαδικασία για τη διαδοχή του Μπενουά Κερέ την 1η Ιανουαρίου του 2020, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση.

«Το Eurogroup --οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης-- θα συζητήσουν στις 9 Οκτωβρίου την υποψηφιότητα» του Πανέτα, που θα εξεταστεί την επόμενη ημέρα από το σύνολο των υπουργών της ΕΕ, σύμφωνα με τον Σεντένο. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ αναμένεται να δώσουν την τελική τους έγκριση μετά από διαβουλεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ΕΚΤ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πληθαίνουν οι φωνές στη Γερμανία υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων τάχθηκε ο αρχηγός των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ που σημειώνει οτι αυτό θα ήταν πολύ καλύτερη λύση για την σταθεροποίηση της Ευρώπης σε σχέση με την επαναγορά ομολόγων από την ΕΚΤ.