ΓΔ: 1701.84 -0.22% Τζίρος: 102.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Επικοινωνία του Ματέο Σαλβίνι με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Βανς

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Λέγκα, η τηλεφωνική επικοινωνία διήρκεσε δεκαπέντε λεπτά και «στο επίκεντρο της συνομιλίας -η οποία ήταν ιδιαίτερα εγκάρδια και ουσιαστική- βρέθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, υπουργός μεταφορών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της αμερικανικής κυβέρνησης, Τζέι Ντι Βανς.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Λέγκα, η τηλεφωνική επικοινωνία διήρκεσε δεκαπέντε λεπτά και «στο επίκεντρο της συνομιλίας -η οποία ήταν ιδιαίτερα εγκάρδια και ουσιαστική- βρέθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Ηνωμένων Πολιτειών».

Προστίθεται, δε, ότι «ο Σαλβίνι ανακοίνωσε πως προτίθεται να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποστολή Ιταλών επενδυτών και επιχειρήσεων».

Όπως πρόσθεσε η Λέγκα, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης «υπογράμμισε και πάλι την κοινή προσπάθεια για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και στην σημασία του Made in Italy». Αναφέρθηκε, τέλος «στην υπερπροηγμένη αμερικανική τεχνολογία στον τομέα των δορυφορικών συνδέσεων».

Οι αναλυτές στην Ιταλία υπογραμμίζουν σήμερα ότι το τελευταίο αυτό στοιχείο συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια εταιρίας του Ίλον Μασκ να πουλήσει, στην ιταλική κυβέρνηση, το σύστημα δορυφορικών συνδέσεων Starlink.

Ακόμα, ο Τύπος αναφέρει ότι «η συγκεκριμένη κίνηση του Ματέο Σαλβίνι έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με την Τζόρτζια Μελόνι και φέρεται να προκάλεσε την ενόχληση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, η οποία προτίθεται επίσης, σχετικά σύντομα, να πραγματοποιήσει νέο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Italy, Italia, Meloni
ΔΙΕΘΝΗ

Συγγνώμη ζήτησε η μεταφράστρια της Μελόνι για λάθος της στο Λευκό Οίκο

«Αυτό που συνέβη είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν μεταφραστή - είναι τρομερά ντροπιαστικό», είπε η Βαλεντίνα Μαγιολίνι-Ροτμπάχερ στη σημερινή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας. «Corriere della Sera».
Βανς
ΔΙΕΘΝΗ

Βανς: Είμαι αισιόδοξος για την πιθανότητα λήξης του πολέμου στην Ουκρανία

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, εξέφρασε την αισιοδοξία για την πιθανότητα λήξης του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, σε συνάντηση με την Ιταλίδα πρωθυπουργό, η οποία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες.
Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ και Μελόνι δηλώνουν αισιοδοξία για συμφωνία ΗΠΑ - Ευρώπης

Σε δηλώσεις του από το Οβάλ Γραφείο ο Τραμπ είπε ότι η Τζόρτζια Μελόνι «κάνει φανταστική δουλειά» και ότι «έχει σαρώσει την Ευρώπη», προσθέτοντας πως «έχει γίνει φίλη», μετά τη συνάντηση μαζί της.
Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τρέχουν» να πάρουν θέσεις στις ΗΠΑ μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις

Ισχυρό το ενδιαφέρον των «παικτών» που θέλουν να αποκτήσουν παρουσία στις ΗΠΑ ως απάντηση στις πολιτικές του Τραμπ, ενώ το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο ετοιμάζει νέο γραφείο στην Ουάσιγκτον.